Конференція кафедри хімії та фізики

22 та 23 травня в рамках проведення Фестивалю науки відбулася науково-практична конференція професорсько-викладацького складу кафедри хімії та фізики, аспірантів, науково-педагогічних працівників та студентів ВСП «Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП».

Тематика першого дня конференції мала назву «Фізико-хімічні процеси та технології, напівпровідникове матеріалознавство та екологічна безпека». В ході роботи цього засідання було заслухано доповіді з проблем електрохімічного синтезу нанорозмірних сполук свинцю та дослідження результатів такого синтезу методами фотолюмінесценції та рентгенівської спектроскопії. Також заслухали доповіді з екологічної безпеки щодо проблем впливу роботи оборотних систем охолодження теплоелектростанцій на величину викидів діоксиду сірки. На конференції було представлено результати експериментальних досліджень поведінки коливних систем в електричному полі та теорію і новітні досягнення в області термоядерного синтезу.

Другий день конференції «Осадження металів з водних технологічних середовищ. Екологічні аспекти хімії» об’єднав викладачів, аспірантів, студентів університету та коледжу. Виступи учасників стосувалися  актуальних питань осадження металів з технологічних середовищ з метою очищення концентрованих стічних вод у комбінованих системах, очищення стічних вод молокозаводів для утилізації цінних компонентів, екологічної безпеки тощо.

Цікавими та інформативними були виступи учасників конференції. Розпочав роботу конференції ст.н.сп., к.т.н., професор Микола Яцков представленням монографії «Очищення концентрованих стічних вод гальванічного виробництва у комбінованих системах» (автори -  Микола Яцков, Наталія Корчик, Світлана Кирилюк). В рамках даної конференції було заслухано доповідь про визначення раціональних параметрів очищення концентрованих стічних вод ділянки травлення в комбінованих системах з отриманням осадів заданого складу (ст.н.с., к.т.н., професор Микола Яцков, к.т.н., доцент Наталія Корчик, к.х.н., доцент Надія Буденкова, ст. викладачка Оксана Мисіна, викладач Світлана Кирилюк). Підвищену увагу аудиторії викликала доповідь на тему «Фазові взаємодії у системах Tl2X-CdX-Si(Ge,Sn)X2, де X=S, Se, Te» (ст. викладач, доктор філософії Андрій Селезень, д.х.н., професор Микола Мороз). Результати розробок аспіранта кафедри Володимира Беседюка зацікавили присутніх, адже розкривали тематику очищення стічних вод молокозаводів з метою утилізацією цінних компонентів. З власними доробками на конференції виступили і викладачі Рівненського технічного фахового коледжу НУВГП: к.т.н., старший дослідник Сергій Куницький з темою «Модернізовані станції-установки для підготовки води для потреб населення і промисловості»; к.т.н. Катерина Дейнека з темою «Комп’ютерне моделювання продуктивності процесу подрібнення ударом в барабанному млині».

Студенти, що взяли участь у конференції, також представили свої наукові доробки. Слід відмітити активну участь студентів спеціальності «Біотехнології та біоінженерія», групи БІО-11 ННІБА, які представили доповіді з таких тем: Дослідження фізико-хімічних властивостей кока-коли та фосфатної кислоти (Ірина Жовтко, наукові керівники: к.х.н., доцент Надія Буденкова, к.т.н., доцент Наталія Корчик); Основні параметри переробки відпрацьованих технологічних розчинів кислот та лугів (Наталія Сахно, наукові керівники: к.т.н., доцент Наталія Корчик, ст. викладачка Оксана Мисіна); Буферна ємність продуктів для спеціального фізіологічного призначення (Роман Вознюк, наукові керівники: к.т.н., доцент Наталія Корчик, ст. викладачка Оксана Мисіна). На конференції виступили і студенти коледжу: Дарина Стоялівська (наукові керівники: к.х.н., доцент Надія Буденкова, к.т.н, доцент Наталія Корчик) з темою «Комплексна технологія переробки рідких відходів спиртового виробництва»; Ангеліна Лідавець (наукові керівники: к.т.н., ст.н.с., професор Микола Яцков, д.геогр.н., професор Андрій Калько) з темою «До аналізу зміни гідрохімічного складу води річки Устя при протіканні через місто Рівне»; Анастасія Касюдик (науковий керівник Ірина КОТ) з темою «Дослідження фізико-хімічних властивостей одноразового посуду».

Слухачі активно обговорювали доповіді. За результатами виступів доповіді були рекомендовані для опублікування у наукових вісниках НУВГП.

Інформацію надано працівниками кафедри хімії та фізики


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування