Х Конгрес транскордонної співпраці. Відгуки волонтерів

Юлія Абідова (22 роки, м. Харків): «Мені дуже сподобався і був корисним досвід волонтерства для проекту Конгресу транскордонної співпраці. Я змогла не тільки дізнатися багато нового, а ще й мені надзвичайно пощастило поспілкуватися з усіма людьми, яких я зустріла на цьому проекті. Я вдячна за кожну мить з вами.  Це красиве і затишне місто Люблін дає величезне натхнення розвиватись та змінювати світ на краще».

Катерина Михайлицька (19 років, Донецька обл.): «Хей, dzień dobry шановне панство! Хочу поділитися враженнями про проєкт “INTERCULTURE 5S”, у якому я взяла участь цієї осені. Це була трьохтижнева  волонтерська програма в рамках європейської програми волонтерства в чудовому місті Люблін. Ми допомагали в організації та проведенні Х Конгресу транскордонної співпраці, що відбувся 5-7 жовтня. Там я перепробувала майже всі activity, що включала волонтерська програма, але сидіти в залі й слухати синхронний переклад було найцікавішим і найспокійнішим заняттям. Особисто мені пощастило відчути відповідальність за промоційну сторону Конгресу, я мала можливість зйомок,  редагування відео- та фотографування - робила те, що було найближчим для мене.

Насправді, усі дискусійні панелі та лекції були дуже цікаві й для людей, не дотичних до політики. Починаючи з розмов про 《Люблінський Трикутник в справі Білорусі》й закінчуючи《Роллю жінок у зовнішній політиці》, я бачила велику  зацікавленість колег, тому що для нас це був інший рівень спостереження масштабних лекцій. Ми звикли бачити таку ж картинку на екрані телевізора, сидячи вдома, а тут це відбувається в реальному житті. Окрім цього, була можливість задати питання і миттєво отримати відповідь. На превеликий жаль, через карантинні обмеження, Конгрес проводився гібридно (у змішаній формі), та це не завадило усім нам створити особливу атмосферу.

Найцікавіше було те, що цей проєкт об'єднав майже всю Україну для проведення одного заходу. Інтегрувались інтегруючись:)

Окрім трьохденного конгресу, ми три тижні  подорожували захоплюючими місцями Любліна та встигли відвідати інші міста Польщі. Завдяки програмі, ми змогли з головою поринути в культурну історію Любліна. В останній день мені здавалось, що це місто просто так не відпустить, і покидаючи його, я залишаю частину себе, щоб повертатись знову й знову.

Ця недовготривала програма дозволила мені здобути новий досвід, нові знайомства, переосмислити стереотипи, отримати унікальні знання, розвинути свої вміння в організації масштабних заходів, ще й трішки познайомитися з польською мовою.

Не маючи ніяких очікувань, я закохалася в це місто, пропустила крізь себе все, що нам розповідали. Тепер я точно впевнена, що можна зробити з майже безперспективного міста Європейську молодіжну столицю 2023!

Щиро дякую за таку можливість!»

Олена КРАВЧУК,
координатор проєкту «INTERCULTURE 5S» в Україні

 

Читайте нас також: 

               

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування