Із Всесвітнім днем води

Шановні колеги!

Щорічно 22 березня ми  відзначаємо  Всесвітній день води, запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році. Цього дня у всьому світі проводяться заходи, що присвячені важливості збереження та раціонального використання водних ресурсів.

Важко переоцінити значення води в забезпеченні існування життя на Землі, адже на планеті немає жодного живого організму, який би не потребував води. Вода є основою життя.

В Україні схильні думати, що брак питної води – проблема інших далеких країн, але, на жаль, це не так. Хоча  ми не відчуваємо цього щодня, тиск на наші прісноводні запаси та навколишнє середовище постійно зростає. Майже в усіх регіонах країни ми бачимо жахливе забруднення водойм, що  забезпечують наші міста і села питною водою. Погана якість питної води становить загрозу нашому здоров'ю. Зміна клімату лише поглиблює кризу у сфері водних ресурсів. І зараз цілком очевидно, що ми споживаємо більше води, ніж планета може відновити і очистити.

Отже, разом ми повинні максимально економно ставитися до такого  найціннішого мінералу на Землі, як вода, робити все можливе, щоб вберегти цей  життєво важливий ресурс. Найпростіше – використовувати менше води в повсякденному житті.

Відзначення Дня води – привід нагадати всім про дбайливе ставлення до води. Не будьте байдужими до свого майбутнього та зробіть свій вклад у її збереження для нащадків!

Віктор МОШИНСЬКИЙ,
ректор НУВГП


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування