INTERCULTURE 5S: Ягеллонський ярмарок

У межах проєкту «INTERCULTURE 5S» вже за кілька днів у Любліні розпочнеться  Ягеллонський ярмарок. Це надзвичайний фестиваль народного мистецтва та культури. Захід проводиться в Любліні з 2007 року.

Вулиці Старого міста, як під час знаменитих люблінських ярмарків, заповнюють унікальні витвори народного мистецтва і ремесел, що представляють традиції всієї Центральної і Східної Європи. Це супроводжується показами і майстер-класами, які дають можливість увійти в світ забутих технік, а також побачити майстерність, точність та багатогодинну віддану працю, приховані в руках митців та їхніх творах. Важливим елементом фестивалю є цікава музична програма – виступи народних колективів на сцені та на вулицях Старого міста. Під час концерту на одну сцену виходять зірки польської музики у супроводі народних артистів, майстрів співу та традиційної музики.

Долучилися до організації ярмарку 9 волонтерів з різних міст України – Рівного, Львова, Києва, Івано-Франківська, Миколаєва, Кривого Рогу, а також із сіл Северини (Хмельницька область) та Пилиповичі (Київська область). Упродовж тижня вони ретельно готувалися, насолоджувалися екскурсіями та таємницями Любліна, а вже за кілька днів зустрінуться з живою автентичною традицією на Ягеллонському ярмарку.

 

Олена КРАВЧУК,
координатор проєкту «INTERCULTURE 5S» в Україні

Читайте нас також: 

                

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування