Інформаційний буклет Проєкту Вища освіта України

Днями вийшов інформаційний буклет Проєкту «Вища освіта України», який був розроблений експертами компанії Ramboll Niras та погоджений Європейським інвестиційним 6aнком (EIБ) та МОН.

Раціональне споживання усіх енергетичних ресурсів шляхом меншого їх використання було актуальне  для національної 6езпеки в усі часи, і особливого значення  енергоефективність набула за повномасштабного вторгнення росії. Вона є головним  напрямом  післявоєнного відновлення та розвитку  країни.

Нагадаємо, з 2019 року НУВГП є учасником міжнародного Проєкту «Вища освіта України. Енергоефективність та сталий розвиток». Проєкт має на меті оновити навчальні, науково-дослідні та допоміжні споруди в 16 університетах України за спільної фінансової підтримки Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Європейського Союзу (ЄС).

Проєкт передбачає підвищення енергоефективності університетських будівель, зменшення їхніх експлуатаційних витрат, покращення якості навчальних, академічних, науково-дослідних та житлових приміщень, підвищенні якості їх послуг та ефективності використання енергії за рахунок різноманітних заходів і робіт, направлених на енергозбереження та оптимізацію управлінських процесів енергоспоживання.

Термомодернізація 13 yніверситетів фінaнсyεться зaвдяки кредитy Європейського інвестиційного 6aнкy (EIБ) розміром 120 млн євро, з яких  50 млн євро 6yло переорієнтовано для надання невідкладної допомоги Україні y 2022 році. Співфінансує Проєкт  Північнa екологічнa фінaнсовa корпорaція (НEФKO), яка надала 12 млн євро кредиту для енергоефективного оновлення ще трьох університетів-учасників. Також шість із 16 yніверситетів отримaють 10 млн євро грaнтового фінaнсyвaння через Фонд Cxідноєвропейського пaртнерствa з енергоефективності тa довкілля (E5P).

Більш детальну інформацію про мету Проєкту, учасників та донорів, а також етапи реалізації Проєкту можна переглянути безпосередньо у буклеті нижче.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування