ІІ Міжнародний науково-практичний семінар «Водні ресурси: економіка і політика»

У рамках Фестивалю науки у НУВГП 19 травня відбувся ІІ Міжнародний науково-практичний семінар «ВОДНІ РЕСУРСИ: ЕКОНОМІКА І ПОЛІТИКА» (ІІ International workshop “WATER RESOURCES: ECONOMICS AND POLICY“). Організатори заходу - науково-дослідна лабораторія природоорієнтованого управління економікою НУВГП та консорціум «INNOVATIVE TECHNOLOGIES EUROPEAN CENTER ITEC».

Із вітальним словом до присутніх звернулись МОШИНСЬКИЙ Віктор Степанович – ректор Національного університету водного господарства та природокористування, д.с.-г.н., професор, НОВІКОВ Марк Григорович – голова експертної ради проекту Міжнародного Консорціуму «Innovative Technologies European Center ITEC», д.т.н., професор (США), БРУК-ЛЕВІНСОН Едуард Теодорович – Науковий консультант проекту Міжнародного консорціуму «Innovative Technologies European Center ITEC», д.ф.-м.н., професор (Ізраїль).

Про невідкладні і першочергові заходи з відновлення та модернізації водопостачання і водовідведення територій, що постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, доповів ЗАГОРОДНЮК Юрій Вікторович – голова правління громадської організації “Фонд розвитку водоочисних технологій”, епідеміолог, інженер-еколог (Україна). САВІНА Наталія Борисівна – проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Національного університету водного господарства та природокористування, д.е.н., професор, у своєму виступі охарактеризувала відповідні наукові розробки та проекти НУВГП.
 
Цього року семінар присвячений проблемам відновлення та модернізації водопостачання і водовідведення територій, що постраждали внаслідок воєнних дій. Знищення критичної інфраструктури, повна або часткова руйнація водопровідних та каналізаційних очисних станцій, зростання небезпечних інфекцій, які надходять до джерел водопостачання, призводять до катастрофічної еколого-епідеміологічної ситуації. Тому на семінарі поглиблено було розглянуто наступні питання. 
 
Прогресивні технології очищення та знезараження комунальних питних вод в умовах надзвичайних ситуацій, очищення і знезараження питних вод в польових умовах (доповідач - ЗАГОРОДНЮК Костянтин Юрійович – головний технолог проекту Міжнародного консорціуму «Innovative Technologies European Center ITEC», к.мед.н., магістр екології (Україна).
 
Прогресивні технології очищення та знезараження комунальних і промислових стічних вод в умовах надзвичайних ситуацій, очищення і знезараження стічних вод та побутових і медичних відходів в польових умовах (доповідач - КУНИЦЬКИЙ Сергій Олегович – провідний науковий співробітник науково-дослідної частини Національного університету водного господарства та природокористування, к.т.н., старший дослідник).
 
Технології очищення та знезараження свердловин та колодязів в умовах надзвичайних ситуацій (доповідач СТЕЛЬМАХ Валерій Григорович – головний геолог проекту Міжнародного консорціуму «Innovative Technologies European Center ITEC», к.г.-м.н., магістр екології).
 
Напрацювання організаторів семінару зацікавили як представників органів влади, так і практиків, що були присутні на семінарі.
 
Беручи до уваги економічну, екологічну та соціальну важливість проблеми забезпечення належного стану водних ресурсів, санітарно-епідеміологічного благополуччя цивільного населення і військ в Україні, для ефективного вирішення в умовах воєнного стану та надзвичайної ситуації воєнного характеру завдань, поставлених Програмою «ПИТНА ВОДА УКРАЇНИ», розроблено звернення учасників семінару до уряду України. В ньому запропоновано ряд невідкладних дій на рівні державної політики та управління, в сфері секторальної політики та в межах регіональної політики.
 
Наталья КОВШУН,
ННІЕМ

Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування