Енергоефективні громади: від викликів до реалізації

У Центрі енергоефективності НУВГП відбувалась триденна навчальна програма для представників територіальних громад України «Енергоефективні громади: від викликів до реалізації». Програма реалізується в межах спільного грантового проєкту Альянсу Українських Університетів «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Участь у заході взяли більше 20 представників з громад, з якими співпрацюють університети Альянсу в межах проєкту. Енергоефективні заходи як елемент відновлення та покращення стабільності енергосистеми є одними із ключових при підготовці нашої держави до зими та наступних сезонів, особливо в Харківському та Сумському регіонах, тож аудиторія була надзвичайно зацікавлена.

Серед основних тем, що були висвітлені першого дня: енергоефективний менеджмент та аудит, механізми інвентаризації потужностей громад та розвиток їх потенціалу. Другий день був присвячений технічним аспектам, серед яких технології підготовки, зберігання та використання місцевого палива, технологічні аспекти переходу на місцеві види палива, альтернативні технології енергозабезпечення об’єктів територіальних громад тощо, а також про збір та переробку твердих побутових відходів. Третього дня говорили про енергоощадне водопостачання та водовідведення, рекуперацію теплової енергії стічних вод, очисні споруди каналізації – децентралізовані джерела газо-, електро- та теплопостачання, а також охорону ресурсів, адаптацію до змін клімату.

Серед спікерів заходу –  найкращі фахівці НУВГП та НТУ «Дніпровська політехніка»: Володимир Довбенко, Євгеній Кошеленко, Ольга Бєдункова, Микола Кізєєв та Ігор Статник.

Більшість висвітлених тем викликали жваве обговорення серед учасників, а неформальне спілкування у перервах дозволило налагодити бізнесові та професійні контакти для майбутніх співпраць між громадами та університетом і громадами.

Усі учасники навчальної програми урочисто отримали сертифікати з рук проректора НУВГП Андрія Подлевського.

Віталій ПРОКОПЕЦЬ,
відділ зв’язків з громадськістю

Більше фото в Facebook


Проєкт «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами» реалізується Альянсом Українських Університетів за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Інформаційний партнер – Освіта.UА.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка | Kyiv School of Economics | Національний університет водного господарства та природокористування | НТУ «Дніпровська політехніка» | Сумський державний університет | Український католицький університет


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування