До 60-річчя наукової діяльності професора Леоніда Дворкіна

В минулому році виповнилося 60 років від початку наукової діяльності та 55 років науково-педагогічної діяльності заслуженого діяча науки і техніки України, академіка Академії будівництва, доктора технічних наук, професора, почесного професора НУВГП, зав. кафедри технології будівельних виробів і матеріалознавства Дворкіна Леоніда Йосиповича.

Розпочалася професійна та наукова кар'єра Леоніда Йосиповича ще в далекому 1962 р. по закінченні навчання на хіміко-технологічному факультеті Білоруського політехнічного інституту. Певний час він працював в науково-дослідному інституті цементної промисловості, після чого у 1967 р. переїздить до Рівного, і з того часу незмінно працює в Національному університеті водного господарства та природокористування.

В наш час Леонід Дворкін один з провідних учених в галузі будівельного матеріалознавства і технології бетонів, відомий не лише в Україні, але і далеко за її межами. Його роботи з різних проблем ресурсозбереження, технології в'яжучих, бетонів і інших будівельних матеріалів опубліковані в багатьох країнах світу. Вони підсумовують результати найбільш значних і оригінальних багаторічних розробок, виконаних безпосередньо та у співавторстві.

Результати досліджень за  різними  напрямками опубліковані в 69 монографіях, з них 11 - у провідних англомовних видавництвах США та країн Євросоюзу.

Близько 990 статей і доповідей опубліковано у різноманітних наукових журналах, збірниках наукових праць, матеріалах конференцій. При цьому 88 з них англомовні, переважна більшість з яких індексується наукометричною базою Scopus. В творчому активі Л.Й.Дворкіна понад 100 авторських свідоцтв і патентів на винаходи.

Леонід Йосипович успішно поєднує наукову і педагогічну роботу. Всі роки роботи в НУВГП він намагається свої здобутки в науковій галузі переносити в навчальний процес. Ним було внесено значний вклад в розробку теоретичних та методологічних основ викладання будівельного матеріалознавства у вищій школі.

За створення комплексу оригінальних підручників і учбових посібників по будівельному матеріалознавству Л.Й.Дворкін був удостоєний премій Міністерства освіти України та Академії будівництва України та почесними відзнаками Міністерства освіти і науки України.

Загалом в здобутку Леоніда Йосиповича 60 підручників та навчальних посібників, що використовуються в навчальному процесі, в т.ч. виданих за межами України.

Це дійсно унікальний результат його науково-педагогічної діяльності!

Варто відзначити, що з роками продуктивність творчої праці проф. Л.Дворкіна лише зростає.  В період 2019-2022 рр. видано 115 праць, значна частина з них англомовні.

Леонід Йосипович продовжує активно працювати і реалізовувати свої творчі плани. Щойно була підготовлена та направлена у видавництво CRC Press/Taylor & Francis Group (США) чергова англомовна монографія "High performance concrete  optimal composition design" (Проектування складів високоякісного бетону). Вона підготовлена у співавторстві із доцентами кафедри ТБВіМ Житковським В.В., Бордюженком О.М. та професорм Аріельського університетту (Ізраїль) Рибаковим Ю.

Щиро бажаємо Леоніду Йосиповичу творчої наснаги та її втілення на благо науки та освіти!

Олег БОРДЮЖЕНКО,
кафедра технологій будівельних виробів і матеріалознавства


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування