День захисників і захисниць

Шановні  викладачі, співробітники та студенти!

Щороку,  14 жовтня,  Україна відзначала День захисників і захисниць, згадуючи всіх, хто в різні часи обороняв та боронить нині наш суверенітет і територіальну цілісність. Цьогоріч,  у зв’язку із реформою церковного календаря свято перенесли на 1 жовтня. Адже це державне свято ми відзначаємо  разом зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва.

Історія ж свята розпочинається з 2014 року, коли виникло питання існування держави як такої, а саме: після підступного нападу московії на  Україну.

Відповідно до Указу Президента № 806/2014 від 14 жовтня 2014 року в Україні  встановлено відзначення цього  свята  на загальнодержавному рівні  з метою вшанування мужності й  героїзму захисників і захисниць,  незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості.

Назва події  говорить сама за себе – захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку ворога – російської федерації. І це свята справа, яка вимагає від наших захисників і захисниць  сміливості, честі та відваги, самопожертви і самовіддачі. Те, що вони зараз  проявляють щодня на полі бою,  те, чим вони зараз платять найвищу ціну за Перемогу – ціну власного життя.

День захисників і захисниць ― це  не лише день для вшанування військових  жінок  і чоловіків, які стоять на охороні нашої держави. Адже   захищають країну і цивільні,  волонтери,  медики та навіть діти, що допомагають боронити Україну разом із батьками.  Отож і усі  вони наші захисники і заслуговують на нашу шану.

Отож сьогодні  о 9:00  вшануємо  хвилиною мовчання, хвилиною шани  усіх захисників і захисниць, які віддали  своє життя  заради Перемоги і миру.

Віктор МОШИНСЬКИЙ,
ректор НУВГП


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування