День винахідника і раціоналізатора

У третю суботу вересня в Україні відзначають День винахідника і раціоналізатора. Традиційно, до свята, в університеті було проведено  Конкурс у сфері інноваційної діяльності науково-педагогічних працівників та кафедр університету. Переможців конкурсу було обрано за двома номінаціями: «Краща кафедра» та «Кращий винахідник».

З вересня 2023 р. по серпень 2024 р. університетом було подано 30 заявок на корисні моделі в Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій. На ім’я університету отримано 21 патент на корисну модель. Науковці долучилися до участі в інноваційних конкурсах, акселераційних та інкубаційних програмах, а також підготували 11 студентських стартап-команд до участі у конкурсах стартапів.

Переможцями в номінації «Краща кафедра» стали:

- кафедра гідротехнічного будівництва та гідравліки (перше місце);

- кафедра будівельних, дорожніх та меліоративних машин та кафедра автомобілів та автомобільного господарства (друге місце);

- кафедра агроінженерії, кафедра водної інженерії та водних технологій та кафедра теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства (третє місце).  

Основними напрямами запатентованих розробок є:

  • гідротехнічне будівництво та водна інженерія (винахідники – РоманюкІ.В., Турченюк В.О., Пінчук О.Л., Шинкарук Л.А., Гурин В.А., Ткачук М.М., Клімов С.В., Рокочинський А.М., Волк П.П., Приходько Н.В.);
  • машинна інженерія, автомобілі, обладнання сільськогосподарських машин, агроінженерія, вітроенергетика (винахідники – Науменко Ю.В., Стадник О.С., Марчук Р.М., Серілко Д.Л., Голотюк М.В., Бундза О.З., Шимко А.В., Серілко Л.С., Сасюк З.К.).

У номінації «Кращий винахідник» переможцем став Науменко Юрій Васильовича, професор кафедри будівельних, дорожніх та меліоративних машин. Винахідник подав 8 заявок на корисну модель, отримав 5 патентів на корисну модель.

Активною винахідницькою роботою із залученням студентів відзначилися Бундза Олег Зіновійович, доцент кафедри агроінженерії,  Нестерчук Наталія Євгенівна, завідувач кафедри фізичної терапії, ерготерапії, Василів Володимир Богданович (співавтор 8-ми комп’ютерних програм, на які зареєстровані авторські права НУВГП). Науковці підготували студентські стартап-команди до участі у акселераційних програмах, зовнішніх конкурсах стартапів, хакатонах, спільно зі студентами виготовили прототипи інноваційних розробок. Завдяки їх наставництву студентські стартап-команди стали фіналістами та переможцями конкурсів стартапів (BGV HARDWARE ACCELERATOR, Health Hackaton, Всеукраїнський фестиваль інновацій, Cool Idea).

Шановні винахідники прийміть щирі вітання з Днем винахідника i раціоналізатора! Бажаємо не зупинятися на досягнутому, творити, передавати знання молоді, успішно реалізовувати нові ідеї та рішення задля відбудови України. Міцного здоров’я, мирного неба, перемоги!                                                            

Центр інноваційної та грантової діяльності


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування