День Конституції України

Щороку 28 червня в Україні відзначають державне свято – день Конституції. Цього року українці святкуватимуть вже 27-му річницю прийняття головного закону нашої країни, який гарантує права та свободи людини, визначає обов’язки, а також державний устрій.

Україна за період своєї історії та становлення як незалежної держави пройшла тернистий шлях виборювання власної незалежності та свободи.

Ухвалення Верховною радою основного нормативно-правового документа має величезне правове та політичне значення для становлення українців як нації, нашого суверенітету та територіальної цілісності. Прийняття Конституції сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

У 2023 р., після повномасштабного вторгнення рф на наші землі, день прийняття Конституції по-особливому цінується, ми по-новому дивимось на цінності, які там закладені. Кожен українець розуміє, що свобода виборюється ціною життів наших захисників. Для нас це не просто документ, це любов до своєї країни. Влада ворога хоче присвоїти українську історію, вкрасти культурну спадщину, наше майбутнє. Сьогодні ЗСУ, які воюють проти російської агресії, теж виконують конституційний обов’язок.

В цей святковий день бажаємо миру та процвітання нашій рідній Україні. Залишайтеся справжніми патріотами своєї країни і словом, і ділом.

Слава Україні!

Віктор МОШИНСЬКИЙ,
ректор


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування