День Гі́дності та Свободи

21 листопада українці відзначають свято, що уславлює дві значні українські революції - Помаранчеву революцію 2004 року та революцію Гідності 2013-2014 років.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Знехтування  законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України  викликало обурення українців.

З цими   революційними подіями   розпочався новий відлік історії нашої країни, який дав початок  для розбудови  вільного, демократичного громадянського суспільства, утвердження в Україні гуманістичних демократичних цінностей політичної, культурної та соціальної сфер.

Своєю реакцією на події минулих років українці  показали спосіб  відстояти  власні громадянські свободи, права і свій вибір творити майбутнє.

Цього дня ми віддаємо належну шану патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Бережімо пам’ять про подвиги наших героїв!

Віктор МОШИНСЬКИЙ,
ректор НУВГП

 

Читайте нас також: 

               

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування