День фізичної культури та спорту

Щороку  в другу суботу вересня в  Україні відзначають День фізичної культури та спорту. Вперше це свято відзначали у 1994 році, після виходу відповідного президентського указу. В  цей день ми вітаємо усіх, хто живе спортом  та намагаємося привернути увагу решти тих, хто ще вагається.

Багато перемог здобули українські спортсмени за часів незалежності нашої країни.  Активною  у підготовці майбутніх переможців є і кафедра  фізичного виховання НУВГП. За часи свого існування - а це вже понад 60 років! - кафедра фізичного виховання  зростила  плеяду  спортсменів-переможців змагань різного рівня. Сьогодні навчально-тренувальний та виховний процес, наукову та методичну роботу здійснюють високопрофесійні фахівці –  заслужені працівники фізичної культури і спорту України, майстри  спорту, заслужений тренер України.

Результатом самовідданої праці викладацького складу кафедри фізичного виховання та відповідальне ставлення студентів до тренувального процесу підготовлені:

– 3 заслужених майстри спорту – Земляк Ольга (легка атлетика), Жох Олег (армреслінг); Прищепа Наталія (легка атлетика);

– 6 майстрів спорту міжнародного класу – Земляк Ольга (легка атлетика), Лук’янчук Іван (армспорт), Маліновська Оксана (гирьовий спорт), Жох Олег (армреслінг), Прищепа Наталія (легка атлетика); Бурчак Вадим (самбо);

– 20 майстрів спорту України;

– 87 кандидатів у майстри спорту;

– 102 спортсмени І розряду;

– 18 чемпіонів та призерів чемпіонатів Світу;

– 12 чемпіонів та призерів чемпіонатів Європи;

– 122 чемпіони та призери чемпіонатів України;

– 45 володарів та призерів змагань Кубку України.

Серед чемпіонів та призерів, які навчаються в НУВГП, варто відзначити четвертокурсника  ННІОЗ,  майстра спорту України, призера чемпіонату України з плавання, члена збірної команди України  з плавання  Русіна Данила; другокурсника   ННІБА,  срібного  та бронзового  призера  чемпіонату України 2023 року, срібного призера  чемпіонату Європи 2023 року в  м. Кишинів (Молдова), кандидата  у майстри спорту з армреслінгу  Полюховича Дмитра; третьокурсника  ННІАКОТ, майстра спорту України з веслування на байдарках і коное, срібного  та бронзового  призера  чемпіонатів України 2023 року, учасника  чемпіонату Європи 2023 року в Хорватії  Бруханського Микиту; другокурсника ННІОЗ, кандидата  у майстри спорту з кікбоксингу, чемпіона  України 2023 року, члена збірної команди України Колесника Олександра; четвертокурсника ННМІ,  кандидата  у майстри спорту України з баскетболу, гравця команди «БК Рівне», чемпіона  України 2023 року серед команд вищої ліги Озімковського  Іллю; другокурсницю ННІП, майстра спорту України з баскетболу, гравчиню  команди «БК Рівне», бронзову  призерку  чемпіонату України 2023 року серед жіночих команд суперліги України  Євгенію Безкоровайну.

Аби знайти себе у спорті,  для студентів в  університеті працюють спортивці секції з 17 видів, щорічно відбуваються змагання з Універсіади НУВГП з 8 видів спорту серед збірних команд інститутів та Спартакіади гуртожитків з 7 видів спорту. Є можливість  зайнятися командними видами спорту: баскетболом, волейболом, футболом, міні-футболом; фітнесом чи індивідуальними видами спорту: армреслінгом, плаванням, боксом, легкою атлетикою, тенісом.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування