Чергове засідання Комісії з оцінки корупційних ризиків

04 січня  2023 року проведено чергове засідання Комісії з оцінки корупційних ризиків та моніторингу виконання антикорупційної програми у НУВГП.

Під час розгляду пункту першого порядку денного Комісія заслухала звіт начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції  Захарця А.Л. щодо результатів виконання в 2022 році «Антикорупційної програми Національного університету водного господарства та природокористування» та визнала проведену роботу задовільною.

В подальшому на засіданні Комісія заслухала інформацію про хід  підготовки  до перегляду ідентифікованих корупційних ризиків в діяльності університету. В т.ч. присутнім  були продемонстровані результати опитування здобувачів вищої освіти щодо рівня корупції в нашому навчальному закладі та доведений їх короткий аналіз.

Після тривалого обговорення кожного пункту ідентифікованих корупційних ризиків та конструктивної дискусії  Комісія вилучила з переліку ризик, який втратив актуальність, а саме «Ймовірність впливу зацікавлених осіб на прийняття необґрунтованих рішень щодо користування майном НУВГП». Також понижено рівень ймовірності виникнення корупційного ризику «Використання студентами та науково - педагогічними працівниками текстових запозичень без посилання на джерело (плагіат) під час написання та захисту курсових, дипломних, бакалаврських та  магістерських робіт, наукових праць».

Водночас, було прийнято рішення про необхідність відпрацювання в рамках окремо ідентифікованого корупційного ризику питань, пов’язаних з можливими зловживаннями співробітників університету під час прийому іноземних громадян на навчання та їх безпосереднього навчання в університеті.

За результатами роботи Комісії ректором університету затверджені «Звіт за результатами виконання в 2022 році Антикорупційної програми НУВГП» та «Звіт за результатами перегляду ідентифікованих корупційних ризиків в НУВГП» з додатками №1-3 щодо ідентифікованих, оцінених корупційних ризиків та заходів щодо їх усунення, з якими можна ознайомитися.

Анатолій ЗАХАРЕЦЬ,
відділ з питань запобігання та виявлення корубції


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

        

 

          

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування