Актуальні проблеми захисту прав людини

З нагоди відзначення Міжнародного дня захисту прав людей у навчально-навчальному інституті  права 7 грудня відбувся науково-практичний семінар "Актуальні проблеми захисту прав людини".

Розпочався захід з вітального слова Цимбалюка Валерія Івановича, кандидата юридичних наук, професора, директора навчально-наукового інституту права.

Наступним етапом заходу були презентації доповідей учасників згідно з програмою:

  1. Курилас Василь Васильович, Радник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Тема доповіді: «Парламентський контроль за додержанням конституційних прав та свобод людини і громадянина в Україні».
  2. Сєрих Олександр Володимирович, головний спеціаліст Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Тема доповіді: «Типові порушення прав та свобод людини в умовах воєнного стану».
  3. Дуліба Євгенія Володимирівна, докторка юридичних наук, професорка кафедри конституційного права та галузевих дисциплін ННІ права НУВГП. Тема доповіді: «Доступ до правосуддя і реалізація права на правову допомогу вразливих верств населення у світі».
  4. Кривчик Вікторія, здобувачка вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 081-Право. Тема доповіді: «Захист прав людини на життя в період збройних конфліктів».
  5. Соломко Сніжана, здобувачка вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 081-Право. Тема доповіді: «Проблема захисту прав біженців».
  6. Пелешок Інна, здобувачка вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 081-Право. Тема доповіді: «Характеристика прав біженців з України в країнах Європи».
  7. Киричук Богдана, здобувачка вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 081-Право. Тема доповіді: «Європейський суд з прав людини як суб’єкт захисту законних прав та інтересів українських громадян».
  8. Дмитрук Владислав, здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 081-Право. Тема доповіді: «Практика застосування Європейської конвенції в умовах війни в Україні ( в контексті ст. 15 Конвенції)».

До наукових дискусій та обговорення долучилися здобувачі та викладачі ННІ права, учні Обласного наукового ліцею м. Рівне,  Рівненського ліцею «ЛІДЕР», учасники гуртка «Правознавство» РМАНУМ.

Вікторія ГРИШКО,
ННІП


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування