Актуальні проблеми природоохоронного законодавства

08 червня 2023 року відбулась спільна конференція навчально-наукового інституту права та навчально-наукового інституту агроекології та землеустрою «Актуальні проблеми природоохоронного законодавства».

Кілька років поспіль представники обох інститутів ініціюють обговорення актуальних питань у розрізі природоохоронного законодавства. Майданчиком для такого спілкування, що об’єднує науковців, практиків, представників влади та державних установ, стає конференція, яка донині мала регіональний масштаб, а цього року набула всеукраїнського формату.

Відкриття пленарного засідання розпочала проректорка з наукової роботи та міжнародних зв’язків, д.е.н., професор Наталія Савіна, зробивши в своїй промові акцент на результативності спільної роботи науковців із різних галузей, що має місце в нашому університеті, зокрема при пошуках нових рішень щодо висвітлення проблем та вдосконалення національного природоохоронного законодавства. Директор ННІП, к.ю.н., професор Валерій Цимбалюк висловив свою позицію щодо необхідності нових вітчизняних і міжнародних законодавчих та природоохоронних дій для посилення екологічної політики за умов воєнного стану нашої країни. Цю позицію продовжила директорка ННІАЗ, д.с.-г.н., професор Алла Прищепа, аргументуючи її наявними наслідками екоциду, як злочину проти народу України. Завідувач науково-дослідного сектору Національного природного парку «Дермансько-Острозький», к.с.-г.н. Оксана Головко звернулась до учасників заходу з промовою щодо правової регламентації природоохоронної діяльності в межах заповідних територій, необхідність якої особливо гостро повстала в регіонах, що зазнали масового знищення рослинного та тваринного світу внаслідок воєнних дій.

Доповіді учасників конференції, серед яких були юристи-практики, представники закладів вищої освіти та державних установ, стосувались різнобічних проблем земельних правовідносин, вирішення природоохоронних проблем у межах громад, аспектів продовольчої безпеки, правого регулювання оренди природних ресурсів, екологічної безпеки та розрахунку збитків, заподіяних навколишньому середовищу, локальних екологічних проблем та шляхів їх вирішення.

Модератором конференції виступила к.ю.н., в.о. завідувача кафедри правових природоохоронних дисциплін Оксана Швець, яка в умовах онлайн-спілкування обумовила плідну дискусійну платформу наукового заходу.

За результатами роботи конференції буде видана збірка, до якої увійдуть тези всіх учасників, що стане доповненням наявного досвіду та потужного потенціалу українських громадян щодо захисту їх прав на безпечне навколишнє середовище.

Ольга БЄДУНКОВА,
кафедра екології, технології захисту навколишнього
середовища та лісового господарства


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування