Відкриття лабораторії інтегрованої мультитрофічної аквакультури

27 червня 2024 року відбулося офіційне відкриття лабораторії інтегрованої мультитрофічної аквакультури в Національному університеті водного господарства та природокористування (НУВГП). Обладнання для лабораторії було придбано за грантові кошти в межах проєкту Erasmus+ KA2 AFISHE «Розвиток освіти в галузі аквакультури та рибальства для Зеленої угоди у Вірменії та Україні: від освіти до екології».

У заході взяли участь проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Сорока В.С.; директор інституту агроекології та землеустрою Прищепа А.М..; директор навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та водного господарства Сафоник А.П., викладачі та науковці ННІАЗ, студенти спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» денної та інтегрованої форм навчання, а також запрошені представники бізнесу з Рівного та Київської області.

Лабораторія буде практичною базою для студентів, які у наступному році навчатимуться за оновленою магістерською програмою зі спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» в НУВГП. Окрім вирощувальних басейнів різних форм та розмірів, в межaх грантового проєкту було закуплено насосне та повітродувне устаткування, споруди для механічного та біологічного очищення води, устаткування для терморегуляції, контролю вмісту розчиненого кисню та автоматизованої годівлі риб. Також лабораторна база дозволить підвищити рівень практичної підготовки на бакалавраті за цією ж спеціальністю. У межах співпраці з ТОВ "НАУКОВИЙ ПАРК "ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ РІВНЕНЩИНИ" вже розпочато дослідження технологічних аспектів вирощування перспективних об’єктів аквакультури рецикруляційних систем, визначення раціональних параметрів годівлі та фізико-хімічних показників води, розробка апаратного забезпечення для відновлення якості води. У майбутньому лабораторія сприятиме інтенсивному розвитку сучасних технологій аквакультури, адже, окрім підготовки студентів, у ній передбачено проведення тренінгів з вирощування об’єктів аквакультури у рециркуляційних аквакультурних системах (РАС) для усіх зацікавлених осіб. Лінія з виготовлення кормів, яка також входитиме до матеріальної бази лабораторії, дозволить забезпечити господарство кормами власного виробництва, проводити обґрунтування ефективності різних рецептур та порівняльні дослідження різних видів кормів.

Сергій КОНОНЦЕВ,
кафедра водних біоресурсів

Більше фото в Facebook


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування