Навчання студентів НУВГП в Університеті Ньюкасла

Навчання студентів НУВГП в Університеті Ньюкасла за програмою академічної мобільності у межах реалізації ініціативи “Твінінг”

Вісім студентів Національного університету водного господарства та природокористування навчаються у весняному семестрі 2022-2023 н.р. в Університеті Ньюкасла (англ. Newcastle University), Велика Британія, за програмою академічної мобільності у межах ініціативи “Твінінг/Єднання”.

НУВГП долучився до ініціативи, підписавши Угоду про співпрацю з Університетом Ньюкасла 28 червня 2022 року. Метою ініціативи є налагодження співпраці українських закладів вищої освіти з британськими університетами, персоналізація допомоги від партнерського/партнерських ЗВО, яка спрямована на підтримку, відновлення та розвиток українського університету під час війни та у довгостроковій перспективі, формування стратегічних партнерств та альянсів для спільної роботи та подальшої взаємної інтернаціоналізації.

Проект “Єднання/Твінінг” ініційований провідною Британською консалтинговою компанією у сфері вищої освіти Cormack Consultancy Group та реалізується за сприяння МОН України, Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, спільно з урядом Об’єднаного Королівства та в партнерстві з об’єднанням університетів Великої Британії.

Наразі спільно з Університетом Ньюкасла ми реалізуємо сертифіковану програму з вивчення англійської мови онлайн “Peer Assisted Learning (PAL) English Language Development Оpportunities for NUWEE Students”, семестрові програми обміну студентів та напрацьовуємо дослідницьку співпрацю у галузях ІТ-технологій та кіберпезпеки, водної інженерії та водних технологій, будівництва та архітектури, економіки, агрономії і охорони навколишнього середовища.

Програма обміну студентів у рамках твінінгової програми з Університетом Ньюкасла передбачає щосеместру 12-15 стипендій для студентів НУВГП за спорідненими спеціальностями. Університет Ньюкасла покриватиме стипендіатам вартість навчання, витрати на дорогу та проживання протягом всього періоду перебування студентів в Університеті. Першими стипендіатами програми обміну, які вже розпочали навчання, стали: Міщук Вікторія (спеціальність “Економіка (Бізнес-аналітика)”), Левшук Олександра (спеціальність “Менеджмент”), Кудрявцева Анастасія (спеціальність “Комп’ютерні науки”), Лящук Анастасія (спеціальність “Комп’ютерні науки”), Д’яченко Дарія (спеціальність “Комп’ютерні науки”), Лагоднюк Данило (спеціальність “Комп’ютерні науки”), Чернюк Олександр (спеціальність “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології”), Новак Юрій (спеціальність “Транспортні технології (автомобільний транспорт)”).

Студенти, окрім навчання, активно беруть участь у різноманітних культурних і наукових заходах, зокрема: взяли участь в інтеграційному тижні, українських вечірках “Ukrainian language taster sessions”, хабах, тощо.

Щиро дякуємо міжнародному офісу “Global Opportunities”, Центру вивчення іноземних мов та всій академічній спільноті Університету Ньюкасла за уважне ставлення та підтримку наших студентів, НУВГП та України в цілому! А айкращим підтвердженням успішності та привабливості програми є відгуки її учасників:

Олександр Чернюк, студент спеціальності “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології”:

“Якщо чесно, то неможливо словами описати загальні емоції від навчання в Університеті Ньюкасла.

Перше, що хочеться зазначити, це те, що навчання в університетах України та Великої Британії відрізняється. Тут ви можете обрати ті предмети, які вважаєте за потрібне, із широкого спектру вибору. Відвідування лекції відбувається в очному режимі, але, якщо через певні причини ви не змогли її відвідати, - система ReCap дозволяє передивлятися повністю матеріал і запис лекції. На мою думку, саме такого функціоналу не вистачає у нашому університетДруге, через певний час, у мене з'явилася певна картина загальної концепції Університету Ньюкасла. Це – місце, де ви, як молоді та енергійні студенти, проводите час над різноманітними дослідженнями, починаючи від фіксації м'язів руки через датчики та Ардуїно, закінчуючи конструюванням електрокарів для гоночних дисциплін типу Formula E. Надзвичайно круто спостерігати та приймати участь у таких проектах і це мене вразило найбільше.

Загалом, це неймовірний досвід: нові знайомства, правила та звичаї, культура, іноземна мова – це змушує тебе пристосовуватися до нового середовища. Ефект пізнання чогось нового збільшується у декілька разів і це, мабуть, найсильніші емоції, які мені особисто довелося пережити. Це класно :) ”

Юрій Новак, студент спеціальності “Транспортні технології (автомобільний транспорт)”:

“Перш за все, я хотів би сказати, що цей обмін - це незабутній досвід для мене. Я дуже вдячний, що отримав можливість навчатися в Об’єднаному Королівстві, в Університеті Ньюкасла, і познайомитися з такою багатою і різноманітною культурою.

Один з найбільш вражаючих моментів під час мого навчання в Університеті Ньюкасла, це зустріч зі студентами з усього світу. Я маю можливість побачити різні підходи до навчання та життя взагалі, і це дійсно розширило мої горизонти. Також мене вразила велика увага, яку приділяють українським студентам.

Я зміг значно поліпшити свої знання з англійської мови за короткий час завдяки постійному спілкуванню з викладачами та одногрупниками.

Програма академічного обміну також дуже насичена, адже місто Ньюкасл-апон-Тайн пишається великою кількістю музеїв, галерей та інших культурних закладів. Я зміг відвідати багато з них і побачити безліч цікавих виставок та експонатів.

Я дуже радий, що маю можливість навчатися у провідному університеті Англії, в Університеті Ньюкасла. Тож, якщо це читають студенти, які мають сумніви щодо цієї програми, відкиньте їх, і нумо навчатися та подорожувати разом з НУВГП! ”

Довідково: Університет Ньюкасла – це провідний науково-дослідницький університет світового рівня, входить престижної Расельської групи університетів (британський аналог Ліги плюща). На базі університету діють 12 науково-дослідних центрів, а також кілька спеціалізованих дослідницьких груп. Особливістю даного вишу є відсутність спеціалізації – кожен факультет однаково сильний, що постійно підтверджується рейтингами. Ньюкасл вважається найкращим студентським містом Великої Британії, а кампус університету розташований у самому його центрі. Факультети: гуманітарних та суспільних наук, медицини, прикладних наук, аграрних наук, інженерії.

Галина ВЛАСЮК,
відділ міжнародних зв'язків


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування