Фотовиставка З Україною в серці

У четвер, 4 липня, на четвертому поверсі фоє першого корпусу університету  відкрито фотовиставку, присвячену добровольцям з Білорусі, які воювали на боці України і загинули під час російсько-української  війни.

Організатори виставки,   благодійний фонд «Вільна Білорусь» разом з НУВГП,  мають на меті  розповісти якнайширшому колу осіб про героїзм білоруських Героїв, які поклали своє життя за нашу  державу.

Слова подяки та пошани  лунали від  ректора Віктор Мошинського, заступника  міського голови  Євгена Іванішина, родичів полеглих.

Керівник фонду Олексій Францкевич  зазначає: «Проєкт започаткували разом із родичами загиблих воїнів. На виставці представлені понад два десятки портретів з  історіями героїв  та описом  їхніх подвигів. Наразі відомо про понад 60 загиблих білорусів. Частина з них стали на допомогу українцям ще у 2014 році. Нині двоє мають звання Героя України, ще двоє – звання Народного Героя України. Збір інформації про загиблих  продовжується»...

На одному зі стендів можна побачити Дмитра Рубашевського – студента  спеціальності «Агрономія», який загинув під час російського вторгнення  у 2022 році.

Присутні гості переглянули також відеоролик про білоруських добровольців та провели спільний молебень  за загиблими.

До слова, Рівне стало не першим містом, де експонується виставка. Раніше фотостенди загиблих бачили мешканці Києва, Львова, Одеси, Чернігова, Запоріжжя, Вінниці, Хмельницького  та інших міст  України та  за кордоном.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування