Літня школа у Ньюкаслі для науковців та аспірантів НУВГП

В межах Літньої школи, що відбулася за сприяння Центру водних ресурсів Ньюкасла, науковці та аспіранти  НУВГП впродовж двох тижнів вивчали загальні теми досліджень в галузі водних ресурсів з колегами з Ньюкаслського університету (Велика Британія). Літня школа, фінансована британсько-українськими науково-дослідними та інженерними грантами Universities UK International (UUKi), є частиною ініціативи PEACE-R2UK (Програма розширення академічного співробітництва для забезпечення регенеративної реконструкції в Україні).

Спершу делегація відвідала Краківський сільськогосподарський університет (Польща), де представники НУВГП взяли участь у спільному семінарі. Зокрема, з доповідями виступили старший викладач кафедри міського будівництва та господарства Ольга Шевчук, доцент кафедри теплогазопостачання, вентиляції та санітарної техніки Олександр Грицина та доцент кафедри землеустрою, кадастру, моніторингу земель та геоінформатики Василь Корбутяк. Представлені наукові дослідження стосувалися особливостей водовідведення дощової води з міських територій, оцінки параметрів руслових процесів та стратегії модернізації систем очищення стічних вод та охорони здоров'я населення в контексті відновлення України.

Далі делегація попрямувала безпосередньо до Ньюкасльського університету. Літню школу для нашої делегації відкрили лорд-мер Ньюкасла та віце-канцлер і президент університету з промовами щодо солідарності міста й університету з народом України.

Варто відзначити, що співпраця між університетом Ньюкасла та НУВГП розпочалася ще на початку 2023 року з ініційованого й організованого професором кафедри гідротехнічного будівництва та гідравліки Євгеном Герасімовим та його колегами-науковцями семінару задля виявлення спільних дослідницьких інтересів. Літня школа зміцнила зв'язки між академічними спільнотами обох університетів. Науковим керівником партнерства NU-NUWEE. в Ньюкасльському університеті є доктор Дана Офітеру – старший викладач інженерної школи.

В британському університеті наші науковці й аспіранти взяли участь у тематичних обговореннях, які стосувалися забудованого середовища, комплексного управління водозабором та гідротехнічними спорудами. Вже заплановано наступні подібні ініціативи .

Учасники Літньої школи побували з екскурсіями у лабораторіях і на об’єктах університету, відвідали реконструйовану будівлю Стівенсона – центр інженерної школи та досліджень, навчання та взаємодії, вивчення мов, а також Old Library, Крэгсайд, Ліндісфарн і замок Бамбург. Окрім того, делегація побувала на науково-виробничому полігоні BEWISe (Біологічна інженерія: масштабні інновації в області очистки вод).

В свою чергу, аспіранти НУВГП, за підтримки університету Ньюкасла, отримали чудову можливість продовжити свої наукові дослідження в галузі гідротехніки в згаданому університеті, починаючи з вересня 2023 року.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування