Новини науково-методичної ради

Перше в поточному навчальному році засідання науково-методичної ради університету  відбулося 9 жовтня в конференційній залі навчального корпусу № 1 університету під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено чотири питання.

Насамперед члени науково-методичної ради заслухали мультимедійну інформаційну доповідь голови науково-методичної ради, проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи  Валерія Сороки «Аналіз діяльності науково-методичної ради за 2023-2024 н.р.  Про основні напрями роботи науково-методичної ради університету на 2024-2025 н.р.».

 Заслухавши та обговоривши доповідь Валерія Степановича, члени науково-методичної ради одноголосно ухвалили наступне рішення:

– Вважати роботу науково-методичної ради в 2023-2024 н.р. задовільною.

– План роботи науково-методичної ради на І семестр 2024-2025 н.р. взяти за основу.

Потім на розгляд членів науково-методичної ради було представлено мультимедійну доповідь Оксани Чумак, начальника відділу забезпечення інноваційних технологій навчання інформаційно-обчислювального центру,    «Щодо змін перевірки наукових та навчальних праць на плагіат. Короткий опис нової системи».

Після нетривалого обговорення доповіді та проєкту рішення, які представили  Віктор Корбутяк, начальник відділу якості освіти, та Оксана Чумак, члени науково-методичної ради одностайно проголосували за наступне:  

У зв'язку із запровадженням в НУВГП нового програмно-обчислювального комплексу StrikePlagiarism для перевірки авторських творів на ознаки плагіату:

  1. Внести зміни до розпорядження № 4 від 01.03.2024 року «Про плагіат у навчальних, навчально-методичних і методичних виданнях та перевірку навчальних видань, які перевидаються» у п.2 повторне видання методичних вказівок.

  2. Внести зміни в ПОРЯДОК перевірки навчальних, кваліфікаційних, навчально-методичних та наукових робіт на наявність ознак академічного плагіату в Національному університеті водного господарства та природокористування.

Третім питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, було затвердження навчально-методичного електронного видання (методичних вказівок) та п’яти силабусів вибіркових освітніх компонент (ОК). Члени науково-методичної ради одностайно затвердили одне найменування методичних вказівок та   найменування силабусів вибіркових ОК, рекомендували передати їх Науковій бібліотеці університету для розміщення в цифровому репозиторії НУВГП і використання в навчальному процесі.

Далі була інформаційна доповідь Тамари Костюкової, вченого секретаря науково-методичної ради, щодо  розгляду та рекомендації науково-методичної ради Вченій раді університету про надання грифа «Рекомендовано Вченою радою НУВГП» рукописам двох навчальних посібників:

  • – Легкі бетони. Автор : Дворкін Л.Й.

  • – Системи технологій та технологічні процеси галузей. Автори : Швець Ф.Д., Кожушко Л.Ф., Швець М.Д.

На засіданні ради були присутні автори рукописів навчальних видань. Члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано Вченою радою НУВГП» вищезгаданим двом рукописам навчальних посібників.

В різному Тамара Костюкова розповіла присутнім інформацію про:

– ХVI Міжнародну виставку  «Інноватика в сучасній освіті», яка відбудеться 23-25 жовтня 2024 року в режимі онлайн.

Офіційний сайт виставки https://innovosvita.com.ua/

Програма виставки в доданому файлі.

  • щорічний Конкурс про краще видання, яке отримало визнання серед наукової та освітянської спільноти (період видання – з 2022 по 2024 рр. включно). Конкурс проводить громадська організація «Національна академія наук вищої освіти України» з метою всебічної підтримки освітян та науковців, талановитих молодих вчених. (детальніше в доданому листі).

Тамара Андріївна наголосила, що науково-педагогічні працівники можуть особисто подати власні розробки шляхом самовисування або від нашого університету. У випадку останнього варіанта вам необхідно принести конкурсну роботу, а саме:

  • монографії;

  • підручники;

  • навчальні посібники;

  • праці молодих вчених;

  • винаходи                           

 у навчально-методичний відділ (каб. 108) в електронному та друкованому вигляді разом із супровідними документами в електронному вигляді (анотацію, згоду на обробку персональних даних (див. доданий файл - додаток 3) Костюковій Тамарі до 10.11.2024.  Довідки  за тел. 0967756910, або ел. поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Тамара КОСТЮКОВА,
НМР


 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування