Захист бакалаврських робіт

Відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачами вищої освіти за освітнім ступенем «бакалавр» спеціальності 263 «Цивільна безпека», що навчалися за освітньою програмою «Охорона праці».

Тематика робіт охоплювала широкий спектр проблем, що визначають безпеку людини в процесі праці: новітні засоби індивідуального захисту працівників, впровадження ризик-орієнтованого підходу в охороні праці, організація пожежогасіння у багатоповерхівках, підвищення безпеки праці у вугільних шахтах тощо.  Новинкою цього року стало те, що одна з кваліфікаційних робіт була присвячена аналізу і розробці заходів з виробничої безпеки литовського підприємства «AB Klaipėdos baldai», що було цікаво і корисно як для виконавиці кваліфікаційної роботи і працівниці цього підприємства Оксани Качкалової, так і для її керівника доцента О. С. Шаталова.

Екзаменаційна комісія вимогливо підійшла до оцінки робіт, беручи до уваги всі аспекти, що впливають на прийняття рішення. Найвищі оцінки отримали кваліфікаційні роботи Марії Мартинюк та Любові Якименко (керівник доцент Туровська Г.І.), хороше знання проблем безпеки конверсії аміаку продемонструвала Оксана Яцелик (керівник доцент Зощук В.О.), реально злободенну роботу з підвищення пожежної безпеки висотних будівель м. Нетішина представила Ольга Матвійчук (керівник доцент Кусковець С.Л.).  Сприяють розширенню професійного світогляду й кваліфікаційні роботи Романа Додарчука та Івана Ліньова (керівник доцент Кухнюк О.М.).

Голова комісій професор В.Л. Филипчук всебічно проаналізував результати захисту, привітав новоспечених бакалаврів і наголосив на необхідності постійного підвищення рівня компетентності фахівців з охорони праці для забезпечення ефективної діяльності зі збереження найдорожчого – здоров’я і життя людини у виробничому процесі.

 Володимир Гнєушев,
кафедра охорони праці та БЖД

Читайте нас також: 

                

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування