НУВГП на Дні поля в ТОВ «Захід Агропром»

10.06.2021 року відбувся День поля компанії ТОВ «Захід Агропром» в рамках проекту «Аграрний Полігон».


Це перша зустріч компаній в цьогорічному посівному сезоні для спільних обговорень планів, перспектив та питань між компаніями-партнерами. А також важливим завданням було відкриття філії «Агрономії» НУВГП на базі ТОВ «Захід Агропром».

На захід були запрошені партнерські компанії (цього року їх налічують понад 56 та їхня кількість постійно зростає), в тому числі і НУВГП.

Алла Миколаївна Прищепа, директор навчально-наукового інституту агроекології та землеустрою НУВГП, представила наш університет на Дні поля, акцентувала на перспективах співпраці ННІАЗ та ТОВ «Захід Агропром», оголосила про наміри відкриття філії кафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства на базі ТОВ «Захід Агропром». Остаточне рішення про відкриття філії кафедри буде прийнято на Вченій раді НУВГП.

Основними темами для обговорення на Дні поля були:
- Визначення підходів та рішень за підсумками попереднього посівного сезону.
- Структура функціонування проекту « Аграрний Полігон» в сезоні 2021.
- Перспективи масштабування проекту на інших площадках та механізми та напрямки співпраці із компаніями-партнерами.

Даний проект -  можливість для представників різних аграрних-компаній познайомитись, обмінятись досвідом, що є дуже цінним в сфері агрономії, та стати потенційними партнерами. Тим не менша можливість для студентів поспілкуватись із представниками, які в майбутньому можуть стати їх роботодавцями. На цьому заході  була можливість побачити посіви демо-ділянок різних культур. Результати будуть представлені на подальших семінарах «Аграрного Полігону».

Основною метою створення проекту «Аграрний Полігон» є пошук оптимальних рішень для вирощування сільськогосподарських культур в зоні Полісся, які б забезпечили гарантовану економічну ефективність виробництва при різних рівнях технічного оснащення та інтенсифікації рослинництва. А основним завданням є випробування сортів та гібридів польових культур щодо можливості їх вирощування в умовах Полісся, випробування ефективності засобів захисту на піщаних ґрунтах, порівняння ефективності мінеральних добрив дослідження реакції сортів та гібридів на зміну умов вирощування.

Для НУВГП співпраця із ТОВ «Захід Агропром» має давню історію, започатковану у 2012 р., коли було засноване підприємство на території Рівненщини. На даний час на ТОВ «Захід Агропром» працюють випускники спеціальності «Агрономія» НУВГП (Олег Фурманець, головний агроном-технолог, Віктор Піддубняк, Володимир Браценюк, Тарас Мельник), щороку проходять виробничу та переддипломні практики 5-10 студентів-агрономів НУВГП. У 2021 році було поновлено генеральну угоду про співпрацю між НУВГП та ТОВ «Захід агропром» та підписано угоду про відкриття філії кафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства на виробництві ТОВ «Захід Агропром».

Куруватиме роботу філії кафедри наш викладач, докторант та головний агроном-технолог ТОВ «Захід Агропром» Фурманець Олег Анатолійович.

Колесник Тетяна,
кафедра агрохімії, ґрунтознавства та землеробства

Читайте нас також: 

                

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування