Міжнародна співпраця за програмою ERASMUS+

В рамках міжнародної співпраці за програмою ERASMUS+

між Національним університетом водного господарства та природокористування та Університету технологій в Кєльце (Республіка Польща) в Рівному в період з 24 по 29 травня перебував доктор з геодезії фотограмметрії та картографії Ігор Романишин. В рамках його візиту для студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» було проведено ряд лекційних занять з дисципліни «Вища та супутникова геодезія». Темами цих лекцій були питання опрацювання вимірів GNSS-приймачами, розвиток та функціонування мережі перманентних GNSS-станцій в Польщі. Дана тематика є надзвичайно цікавою з точки розвитку сучасних технологій в напрямку геодезії та землеустрою.

Важливим моментом візиту було відвідування місця геодезичного пункту Дуги Струве, що знаходиться в с.Гірники Дубенського району Рівнеської області. Слід згадати, що геодезичні виміри та результати їх опрацювання на початку XIX століття дали можливість уточнити параметри Землі і тому віднесені до памяток науково-технічної спадщини Юнеско. Для геодезистів це місце є свого роду «освяченим» науковою думкою та науковими здобутками

Також візит був насичений перемовинами з керівництвом вузу та ННІАЗ. Розглядалися питання поглиблення та удосконалення співпраці щодо подвійних дипломів (на даний час троє студентів спеціальності «Геодезія та землеустрій» навчаються за даною программою), обміну студентами в рамках академічної мобільності (Андросюк Маріанна студентка 4 курсу зараз вже перебуває в Університеті технологій в Кєльце), формуванням спільних публікацій у фахових виданнях.

Слід зазначити, що в рамах продовження співпраці планується на протязі поточного року візит двох викладачів НУВГП та 1-2 студентів до партнерського польського вузу.

Руслан Янчук,
кафедри геодезії та картографії

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування