Набір волонтерів до Польщі триває…

В  Open Office відбулася  онлайн зустріч  щодо участі бажаючих у  волонтерській  програмі  «INTERCULTURE 5S»

у  рамках найбільшої європейської програми волонтерства  «Європейського Корпусу Солідарності», координаторами якої є  НУВГП та уряд м. Люблін (Польща).

Захід відкрив вітальною промовою проректор Олег Лагоднюк. Олег Анатолійович відмітив, що університет реалізує третій проєкт з волонтерства, де вже понад 100 осіб мали змогу взяти участь. Окрім того,  саме НУВГП є координатором набору волонтерів в Україні та  організатором зустрічей з представниками департаменту Любліна щодо участі в програмі.

Далі  основною  інформацією  щодо проєкту  та участі в ньому  поділилися  директор Центру міжнародної співпраці Адміністрації міста Люблін, голова керівного комітету проєкту «Interculture 5S» Кшиштоф Становський та координатор проєкту «Interculture 5S» у Польщі Віталій Падалка.

Зокрема, присутні дізналися, що участь  бажаючих у проєкті повністю безкоштовна. Витрати на проїзд, страховку, житло,  тестування на COVID-19  забезпечує приймаюча сторона. Ще й гроші на кишенькові витрати надає. Натомість учасники отримують гарну нагоду  впродовж трьох тижнів здобути волонтерський досвід, взяти участь у культурному та громадянському житті Любліна і Польщі, різноманітних проєктах, а згодом впровадити  це у своєму рідному місті.

Керівник відділу Центру міжнародної співпраці Адміністрації міста Люблін, заступник голови керівного комітету проєкту «Interculture 5S» Евеліна Грабан розповіла про широке коло можливостей, які надає участь у проєкті волонтерам. Пані Евеліна представила також презентацію про Люблін, розповіла про промоції та фестивалі – «Інші звучання», Карнавал  циркачів, Ягелонський  ярмарок  та Конгрес транскордонної співпраці,  на які залучаються волонтери,  мету їх участі  та обов’язки останніх. Евеліна Грабан підкреслила, що знання польської мови не є обов’язковим. Адже до кожної волонтерської групи буде прикріплено керівника, якій володіє українською. Проте знання польської та англійської мов розширить коло можливостей та самореалізації волонтерів під час участі у проєкті.

До  координаторів  проєкту  слухачі поставили  і низку запитань. Зокрема, стосовно часу опрацювання анкет, вірогідності  потрапляння кандидата на участь у програмі,  вакцинацій, рівня  знання  польської і англійської мови,  повторної участі та інші.

Усі деталі  щодо проекту можна перечитати  тут: https://nuwm.edu.ua/university/ads/nov20210512006

Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування