Науковці НУВГП у півфіналі конкурсу стартап-проєктів з «чистих» технологій

Команда у складі науковців  НУВГП −  професора  кафедри  менеджменту Скрипчука П.М., доцента цієї ж кафедри Судук О.Ю.  і  доцента кафедри  комп’ютерних наук та прикладної математики Жуковського  В.В.

пройшла у півфінал конкурсу інноваційних екологічно-дружніх стартапів проєкту ЮНІДО/ГЕФ  «Глобальна інноваційна програма чистих технологій для МСП в Україні»  із  проєктом «Технології та механізми для виробництва конкурентоспроможного біогумусу з відновної біомаси населених пунктів України».

Як розповів керівник Петро Скрипчук, проєкт вирішує проблему українських міст та населених пунктів щодо переробки відходів на біогумус. Ним  передбачається визначення кількості біомаси та  інших відходів й компонентів для розробки оригінальних технологій і підбору спеціальної техніки  з метою впровадження повного циклу переробки. Техніка і комплекси механізмів є авторські, а окремі  − удосконалені й повністю вирішують проблеми механізації переробки відновної біомаси й додаткових компонентів з виробництва конкурентоспроможного біогумусу для реалізації на ринку. Якість біогумусу перевірена протягом трьох  років в лабораторних і польових умовах та придатна для сільськогосподарського виробництва. Зокрема, лише у Рівному  утворюється 2600 тонн опалого листя і 1200 тонн скошеної газонної трави в рік – тож  вирішиться проблема зі спалюванням опалого листя та трави, під час утилізації яких відбувається  забруднення атмосфери СО2 і важкими металами.

До слова, програма акселерації Проекту ЮНІДО/ГЕФ – конкурсна програма нових ідей, покликаних надати імпульс для розвитку української економіки. Над розвитком ідей та стартап-проєктів працюватимуть фахівці UNIDO, провідні міжнародні експерти,  спільно з представниками влади, бізнесу та громадянського суспільства. Учасники Програми отримають фінансову підтримку для розвитку стартап-проекту в розмірі від 5 до 50 тис. дол.; коучинг з новітніх методик бізнес-управління та комунікації від міжнародних та національних експертів; навчання в Бізнес-академії; можливість представити свої стартапи на міжнародних площадках; програму менторингу від міжнародних та національних експертів; залучити  інвесторів, партнерів, встановити нові контакти у сфері проєкту.

Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю

 

Читайте нас також:

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування