Цвіте пальма Лівістона

Вже кілька десятків років, а якщо точніше, то з 1986 року  окрасою холу навчального корпуса  №7 є австралійська пальма Лівістона.

Вона оселилася там у своєму шестирічному віці. З того часу її кілька раз успішно пересаджували, хоча вона  не любить пересадки. А пересаджувати рослину  доводиться, коли коренева система проростає  через дренажний отвір.

Пальма Лівістона - багаторічна рослина сімейства Пальмові родом з Південної Азії, Австралії, Полінезії, Малайського архіпелагу, Новій Гвінеї.

У природному середовищі пальма росте у вологих лісах, на узбережжі морів або прісних водойм. Назва Лівістона рослина отримала на честь лорда Патрика Мюррея Лівістонгского, який вирощував у своєму садку екзотичні рослини.

Лівістона південна ( Livistona australis ) в природних умовах виростає до 25 метрів у висоту, а в домашніх умовах – до 3-4 метрів. У пальми потовщений ствол, покритий панциром із залишків старого листя.

Рослини південної півкулі зберігають свій генетично закладений ритм розвитку й квітують тоді, коли на їхній історичній батьківщині наступає літній період із температурами до +35°С. Зазвичай пальма щороку квітує у січні-лютому. Саме зараз кожен бажаючий може спостерігати це явище у сьомому корпусі.

Як відмітила директор ННІАЗ Алла Прищепа, гості та працівники університету із задоволенням споглядають та фотографуються   біля тропічної красуні.

Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю
( за  Інтернет-матеріалами)

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування