Рейтинг університетів України «Топ-200 Україна 2021»

Днями Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта»  в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence представив  п’ятнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2021».

При складанні цьогорічного рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти в Україні та  світі, у тому числі в результаті впливу пандемії COVID-2019.

Базовими принципами  рейтингу  університетів України стали: забезпечення відкритості, прозорості, об’єктивності й  незалежності ранжування університетів з   використанням  відкритих  даних  прямих вимірів  на веб-ресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ; врахування всебічності їх діяльності;  щаблі в світових рейтингах; участь в програмах Erasmus+ Європейського Союзу тощо.

Методика рейтингування університетів України полягала у сумуванні ряду  показників та коефіцієнтів. Зокрема, оцінювалась  діяльність  ЗВО за напрямками: науково-видавнича діяльність; науково-дослідницькі  досягнення; цитованість наукових праць вчених університету; якість представлення та популярність ЗВО в  Інтернет-просторі на основі незалежних вебометричних показників; якість підготовки; навчально-наукова робота; винахідницька діяльність та привабливість університету для абітурієнтів.

Безпосередньо показниками діяльності були:  QS World University Rankings; Scopus;  Webometrics;  програми Erasmus+ та інші Європейського Союзу; Nature Index;  UniRank результати Всеукраїнських студентських олімпіад 2018/2019 і конкурсів наукових робіт 2019/2020 (за сумою балів); премії Президента України та Верховної Ради України для молодих вчених; кількість отриманих патентів вченими університету в 2020 р. та середнє зважене значення для рейтингів ЗВО за кількістю поданих заяв абітурієнтами з  середнім конкурсним балом в 2020 році.

Що стосується безпосередньо НУВГП, то цьогоріч  заклад посів 47 сходинку в рейтингу -  на три вище, ніж минулого року.

 Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування