НОВИНИ НАУКОВО-МЕТОДИЧНОЇ РАДИ

Чергове засідання науково-методичної ради відбулося в онлайн-форматі 21 квітня поточного року під головуванням Олега Лагоднюка, проректора з науково-педагогічної, методичної та виховної роботи. В засіданні взяли участь автори рукописів навчальних книг, які бажають отримати рекомендацію щодо надання грифа Вченої ради НУВГП.

Першим питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, була доповідь Олега Анатолійовича щодо іншомовного перекладу назв освітніх програм, спеціальностей, а також кафедр та інститутів, за якими їх закріплено. Проректор наголосив, що у  керівників освітніх програм, керівників та працівників структурних підрозділів має бути стандарт для визначення вказаних назв двома мовами: українською та англійською. Заслухавши довідку Наталії Мазур,заступника директора ННІЕМ, Лариси  Купчик, в.о. завідувача кафедри іноземних мов, щодо створення пілотного проєкту словника-довідника освітніх програм українською та англійською мовами працівниками ННІЕМ і проєкт рішення Олега Анатолійовича, членами науково-методичної ради було одноголосно прийнято наступне рішення:  - схвалити проєкт словника-довідника освітніх програм українською та англійською мовами ННІЕМ; - рекомендувати використовувати його для оформлення силабусів і методичних вказівок та навігації в університеті; - доручити науково-методичним радам з якості (НМРЯ) усіх ННІ розробити власні словники-довідники освітніх програм, які закріплено за відповідними інститутами, до 01.10.21 та надати проєкти словників науково-методичній раді для обговорення.

Далі Наталія Ковальчук, завідувач відділу якості освіти, доповіла про перегляд  Положення про навчальний план освітньої програми в Національному університеті водного господарства та природокористування, яке буде діяти відповідно до прийнятих змін стандарту НУВГП. Заслухавши та обговоривши доповідь і проєкт рішення, члени науково-методичної ради одноголосно ухвалили наступне рішення: схвалити вищезгадане Положення  та рекомендувати  Вченій раді до затвердження.

Ще члени науково-методичної ради розглянули та одностайно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано Вченою радою НУВГП» двом навчальним посібникам:       - Бетони на нецементному в'яжучому. Автор:  Л. Й. Дворкін;  -  Атмосфера Землі: основні поняття та чинники впливу. Автори:  М. О. Клименко, Н. С. Ковальчук, а також одноголосно затвердили 4 найменування силабусів та 3 найменування навчально-методичних електронних видань. 

Потім Тамара Костюкова, заступник завідувача навчально-методичного відділу, представила мультимедійну доповідь «Про виконання плану електронних видань навчально-методичної літератури НУВГП за 2020 рік» станом на 01.04.2021 відповідно до рішення НМР від 23.02.21 (протокол № 1). Олег Лагоднюк наголосив на важливості виконання вищезгаданого плану. Заслухавши та обговоривши мультимедійну доповідь Тамари Андріївни, члени ради одностайно прийняли наступне рішення:

- ознайомити з результатами моніторингу директорів ННІ та завідувачів кафедр;

- науково-педагогічним працівникам виконати план електронних видань навчально-методичної літератури НУВГП за 2020 рік до 01.06.2021. Відповідальні: директори ННІ, завідувачі кафедр.

Варто зазначити, що реєстрація участі членів науково-методичної ради в засіданні, голосування за питання, що виносились на розгляд поточного засідання, традиційно відбувалися в онлайн-форматі.

Тамара Костюкова,
учений секретар науково-методичної ради

Читайте нас також: 

               

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування