Наші герої

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про відзначення державними нагородами України 62 військовослужбовців Збройних Сил України, серед яких наші випускники та студенти, які прийшли в Національний університет водного господарства та природокористування за Проєктом залучення військовослужбовців на навчання до університету.

Всі вони  − наша гордість. Переважно учасники бойових дій. Різні за віком, освітою та військовими званнями.

Розповімо про одну з них. Офіцерський орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня отримала 24-річна старший бойовий медик гірсько-штурмової роти, так званої “десятки” Світлана Земліна. Вона є випускницею навчально-наукового інституту охорони здоров’я.  Світлана  під ворожим вогнем рятувала поранених біля с. Шуми.  Виявила при цьому бездоганне виконання військового та службового обов'язку, героїзм, доблесть і честь. Минулого року Світлана здобула диплом бакалавра за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія». В цьому році вона подала документи на вступ до магістратури. Світлана виховувалась в багатодітній родині і планувала стати вчителькою. Події на Півдні та Сході України перекреслили плани молодої дівчини. Вона пішла захищати інтереси держави.

Андрій Бадарак навчається на першому  курсі навчально-наукового інституту охорони здоров’я та здобуває спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія». Він народився на Київщині. Захищаючи країну у 2016-му, підірвався на протипіхотній міні, отримав тяжке поранення хребта.  Він є учасником міжнародних спортивних змагань "Ігри Нескорених-2020".  Нещодавно ветеран виборов перемогу на дебютному Кубку України з плавання у  м. Кам’янське.  Спортсмен показує високі результати у плаванні. Воля та мужність загартували його. Він є учасником багатьох відомих міжнародних змагань.

Таких студентів навчається в університеті багато. Вони –  наша гордість!

Юрій Дем’янчук,
директор Центру супроводу освіти військовослужбовців  НУВГП

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування