Семінар від Східно-Баварського технічного університету Амберг-Вайден в рамках реалізації проекту INTERADIS

16 квітня 2021 року проектна група НУВГП у рамках грантового проекту “Інтеграція та адаптація іноземних студентів / INTERADIS” взяла участь у третьому навчальному онлайн семінарі, який був організованим Східно-Баварським технічним університетом Амберг-Вайден (Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden), Німеччина.

Мета навчального семінару полягала в ознайомленні учасників з результатами опитувань, проведених в українських університетах-партнерах в рамках проекту та практиками прийому, координації та інтеграції іноземних студентів в Східно-Баварському технічному університеті (OTH).

Програма семінару включала:

  • Вітання віце-президента OTH проф. Ульріха Мюллера.
  • Віртуальний “Kaffeerunde” з Wonder.me.
  • Аналіз даних результатів опитування професорсько-викладацького та адміністративного персоналу та результатів опитування іноземних студентів (групова робота, пошук рішень у рамках робочих пакетів).
  • Кращі практики Східно-Баварського технічного університету.
  • Інструменти координації навчального процесу іноземних студентів: онлайн мобільність, орієнтаційні дні, “Buddy Program”, тощо.
  • Можливості нетворкінгових платформ міжнародних офісів у Німеччині.

Понад 40 учасників з восьми українських університетів та Українського державного центру міжнародної освіти Міністерства освіти і науки України мали можливість вивчити найкращі європейські практики прийому та інтеграції міжнародних студентів. До роботи семінару долучилася і проектна група НУВГП, яка складалася з співробітників Центру міжнародного співробітництва та освіти та сектору грантової роботи.

В опитувальниках для професорсько-викладацького та адміністративного персоналу та іноземних студентів розглядаються питання стратегії інтернаціоналізації (рівень впровадження, ключові фактори, як забезпечується система якості інтернаціоналізації), рекрутингові стратегії, практики прийому, інтеграції та адаптації іноземних студентів, пропозиції щодо подальшого удосконалення процедур та інфраструктури при роботі з іноземними студентами. В опитуванні взяли участь близько 200 адміністративних та наукових працівників та 200 іноземних студентів.

Східно-Баварський технічний університет Амберг-Вайден також презентував розроблені цифрові рішення управління процесами забезпечення реалізації обмінних програм та онлайн вступу до університету у рамках проекту “Інтернаціоналізація 2.0”, а також інтеграційні практики, включаючи “програму приятелів”, профорієнтаційні послуги та послуги з розвитку кар’єри студентів та переваги функціонування Німецької мережі міжнародних відділів.

Для довідки: Проект “Адаптація та інтеграція іноземних студентів / INTERADIS” (619451-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP) спрямований на інтеграцію іноземних студентів в український та європейський освітній простір за допомогою культурних, етнічних, соціальних та академічних цінностей. Проєкт співфінансується Європейським Союзом у рамках конкурсу Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти.

Власюк Галина,
відділ міжнародних зв'язків

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування