Практична підготовка рівня спеціальності 053 «Психологія»

На кафедрі суспільних дисциплін ННІЕМ успішно підведено підсумки практичної підготовки студентів спеціальності 053 «Психологія» за напрямком «Організація волонтерської діяльності».

Закон України «Про волонтерську діяльність» визначає її як добровільну неприбуткову соціально спрямовану діяльність, що здійснюється волонтерами шляхом надання волонтерської допомоги (безоплатних робіт та послуг). Згідно з цим законом волонтерська діяльність є формою благодійної діяльності і ґрунтується на принципах законності, гуманності, рівності, добровільності, безоплатності та неприбутковості.

В умовах карантину викладачі і студенти продовжують активно співпрацювати з державними та громадськими організаціями, які дотичні до цього напрямку соціально-психологічної роботи. Зокрема студенти відвідали Рівненський міський центр соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, ГО Благодійний центр «Надія», ГО Благодійну організацію «Мережа 100 відсотків життя Рівне», ГО «Носителі миру» та ін.

Волонтерські та благодійні організації професійно розвинулися в напрямку роботи з волонтерами та пропонують програми, в яких передбачені різні етапи роботи з кожним волонтером індивідуально, починаючи з прийому волонтерів, визначення ролі та діяльності, формулювання цілі, завдання та критеріїв успіху діяльності, підготовки та супервізії волонтерів. Варто зазначити, що тепер волонтерство не розглядається, як виключно альтруїстичний намір волевиявлення, все частіше волонтерство розглядається, як засіб для розвитку, соціалізації, позиціонування, впливу та отримання нових знань, знайомств та навичок.

Керівники закладів поділились особливостями роботи з різними верствами населення, нюансами та проблемами волонтерської діяльності. Для студентів це безцінний досвід для розвитку професійних компетентностей, збагачення не лише теоретичних, а й практичних знань та особистісного розвитку. Фото-звіт практичної підготовки представлений на сайті кафедри.

Шпак С. Г., доцент кафедри
суспільних дисциплін

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування