До Міжнародного дня рідної мови

Іноземні студенти, що навчаються в НУВГП, цікавляться українською мовою, літературою, культурою.

Надзвичайно цікавим та корисним для студентів іноземців був захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови, який 22 лютого був організований працівниками відділу роботи з іноземними громадянами Центру міжнародного співробітництва та освіти.

Творча зустріч з Вірою Мельниковою ‒ місцевою письменницею, членкинею Національної спілки журналістів України, до речі, ‒ з нашою викладачкою української мови як іноземної, минула у форматі ознайомлення присутніх з літературною спадщиною українського народу, з іменами письменників-класиків, а також відомих сучасних літераторів України. Велику увагу письменниця приділила культурі мови, її доцільному та влучному використанню в різних життєвих ситуаціях.

Відомі вислови (афоризми), наведені Вірою Олександрівною, додали присутнім мотиваційних прагнень вивчати нові мови, зокрема ‒ українську. Студенти почули вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Ліни Костенко, Оксани Забужко.

Пані Віра коротко охарактеризувала і представила свій чималий літературний доробок у вигляді імпровізованої виставки. Розповіла про свій життєвий та творчий шлях. Студенти переглянули відеоролик про професійну діяльність нашої колеги ‒ «Справа життя». З багатого арсеналу своїх творів Віра Олександрівна вирізнила і представила твори, близькі тематиці студентського життя: «Ми з Катманду!», «Студентське весілля», «Пиріжки». А її вірші «Україні», «Тарасу Шевченку», «Рівне моє», «Краю рідний, милий», «На майдані» ‒ красномовно засвідчили її громадянську позицію як літератора.

Присутні були зачаровані українськими піснями у виконанні лауреатки міжнародних конкурсів, студентки РДГУ ‒ Софії Мозоль.

На завершення зустрічі організатори відзначили учасників подяками та цінними подарунками.

Відділ роботи з іноземними громадянами

Читайте нас також: 

               



При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування