Готуємо атомників спільно

В рамках співпраці з АЕС, що входять до складу НАЕК «Енергоатом», відбулася онлайн-зустріч із представниками атомних електростанцій - генеральними директорами Хмельницької АЕС Андрієм Козюрою, Рівненської АЕС Павлом Павлишиним та народним депутатом ВРУ Олександром Ковальчуком.

Гостей привітав ректор Віктор Мошинський і відмітив значимість університету та можливості закладу в підготовці сучасних і кваліфікованих фахівців для атомних електростанцій. Адже ще у 2019 році НУВГП увійшов до числа профільних ЗВО у підготовці фахівців для НАЕК «Енергоатом». Зі свого боку, нардеп Олександр Ковальчук запевнив у сприянні на місцевому і державному рівні підтримки щодо вирішення питань, пов’язаних з підготовкою кадрів для галузі атомної енергетики.

Із презентацією Рівненської АЕС виступив Павло Павлишин. Очільник підприємства зазначив, що НУВГП готує спеціалістів за напрямами, актуальними для атомної галузі і підприємства зокрема. Наразі у складі колективу АЕС працює понад 500 чоловік - випускників університету. В той же час Павло Павлишин відмітив потребу в кваліфікованих спеціалістах на АЕС: енергетиках, електромеханіках, айтішниках, електротехніках, гідроенергетиках. Адже вже в найближчі п’ять років прогнозується ріст «кадрового голоду». У цьому енергогенеруюче підприємство повністю покладається на НУВГП та робить для цього спільні кроки.

У свою чергу, гендиректор Хмельницької АЕС Андрій Козюра, після представлення підприємства, підкреслив важливість поглиблення співпраці з університетом щодо якості підготовки затребуваних фахівців. Окрім того, пан Андрій розповів про низку переваг для працівників підприємства, привілеї та представив наявні вакансії.

Про вектори співпраці й досягнення говорив професор кафедри АУТП Андрій Сафоник. Тут варто відзначити спільні лекції, тренінги, семінари, розвиток дуальної освіти, аналіз ОП з метою наближення до потреб атомної електростанції, перспективи підготовки фахівців за новими ОП.

Глядачі онлайн-дискусії також активно долучилися до обговорення питань підготовки майбутніх атомників через свої запитання. Зокрема стосовно врахування специфіки підготовки фахівців для електростанцій в ОП; перспектив спільної підготовки фахівців за новими ОП; середнього віку працівників станцій, причин відтоку кадрів та їх вирішення; програми вакцинації на підприємствах; готовності університету змінити ОП «під АЕС» та інші.

Переглянути вебзустріч можна за наступним посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=BGhQvHFYt_Q&feature=youtu.be

Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування