Продовжується набір на програму ім. Лейна Кіркланда

15 лютого 2021 року провідний фахівець відділу міжнародних зв'язків Центру міжнародного співробітництва та освіти Галина Власюк взяла участь у вебінарі «Що таке стипендіальна програма ім. Л. Кіркланда і як на неї потрапити!»

Спікерами та організаторами заходу були:

Іван Кульчицький – Президент ГО «Агенція Європейських Інновацій», стипендіат Програми 2005-2006 р.,

Урсула Собецька – Директорка стипендіальної програми ім. Лейна Кіркланда.

Власним досвідом участі у програмі під час пандемії поділилася і стипендіатка 2020-2021 року Станіслава Троцюк.

Іван Кульчицький розповів про саму програму, хто може аплікуватися, охарактеризував процедуру подачі документів та поділився досвідом участі у програмі і як використати отриманий досвід для розвитку власної кар’єри. Зокрема, спікер розповів, що стипендіальна програма ім. Лейна Кіркланда вже більше 20 років підтримує індивідуальний розвиток молодих, цілеспрямованих і активних громадян Східної Європи, в тому числі України, Південного Кавказу та Центральної Азії.

Цільова аудиторія: кандидати, зацікавлені у розвитку демократії, економіки і громадянського суспільства у своїх країнах, які мають намір після закінчення стипендіальної програми реалізовувати проєкт і впроваджувати отримані в рамках стипендії знання і досвід.

Програма передбачає два семестри навчання в польських університетах і, як мінімум, 2-тижневе професійне стажування в державних, приватних та некомерційних організаціях.

Викладачі та студенти, які перемогли у конкурсі ім. Лейна Кіркланда, отримують стипендії, які виплачуються протягом усього періоду навчання. З жовтня 2021 року стипендія становитиме 18000 злотих (щомісячна виплата становить по 2000 злотих протягом 9 місяців), а стипендія "Kirkland Research" - 8000 злотих (щомісячні виплати по 200 злотих протягом 4 місяців).

Відбір кандидатів буде проводитися в три етапи:

I етап – оцінка анкет на відповідність обов’язковим вимогам;

II етап – детальна оцінка анкет кандидатів експертами з галузей;

III етап – кваліфікаційна співбесіда.

Необхідні документи:

1. Онлайн-заявка на участь у програмі:

а) анкета персональних даних;

б) проєкт перебування (мотиваційний лист) – обґрунтування намірів кандидата стосовно участі в програмі Кіркланда, зокрема пропозиції щодо навчання в Польщі та плани на майбутнє (4000–6000 знаків з урахуванням пробілів).

2. Два рекомендаційних листи з переліком досягнень і кваліфікацій кандидата, а також описом перспектив його подальшого розвитку (польською, російською або англійською мовою), надіслані електронною поштою.

3. Копія диплома про вищу освіту (при наявності диплома кандидата наук), надіслана електронною поштою.

Пані Урсула Собецька зосередила свою увагу на інноваціях програми, зокрема з 2020 року розширилася тематика проведення досліджень чи проєктів:

- економіка і менеджмент;

- адміністрація/менеджмент (бізнес, ГО, культура, охорона навколишнього середовища, охорона здоров’я, освіта);

- державне управління (органи державної влади і самоврядування);

- право;

- суспільні науки (соціальна психологія, соціологія);

- політологія і міжнародні відносини;

- охорона навколишнього середовища і клімату;

- сфера безпеки та кібербезпека;

- кризовий менеджмент;

- політика розвитку та гуманітарна допомога.

Навчання в рамках програми імені Лейна Кіркланда може бути реалізоване польською або англійською мовою. Кандидати з України та Білорусі не можуть навчатися англійською. Знання польської мови надає можливість сповна скористатися освітньою пропозицією польських вишів та проходження професійного стажування. З огляду на це кандидати з України та Білорусі, а також ті кандидати, які планують навчання польською мовою, повинні знати польську мову на рівні, достатньому для участі в лекціях та семінарських заняттях, а також для написання дипломної роботи (В2). На кваліфікаційній розмові рівень польської мови кандидата повинен бути не нижчим В1. Допускається, що кандидати, які виявили достатній рівень фахових знань, однак не достатньо добре знають польську мову, матимуть можливість здати мовний екзамен у середині червня 2021 р. Результати екзамену вплинуть на прийняття рішення щодо зарахування кандидата на програму.

Віковий ценз кандидатів збільшився з 35 років до 40 років на програму ім. Лейна Кіркланда та до 45 років на дослідницьку програму «Kirkland Research».

І зрештою, аплікаційна форма заповнюється в онлайн-форматі, процес заповнення можна зберігати на будь-якому етапі і продовжити потім. Аплікаційну форму можна завантажити за посиланням: https://konkurs.kirkland.pl/aplikacja-pl

Термін подачі заявок на стипендіальну програму імені Лейна Кіркланда на 2021–2022 навчальний рік закінчується 1 березня 2021 р. Заявки, які надійдуть після закінчення вищевказаного терміну, розглядатися не будуть.

Деталі програми за посиланням: https://kirkland.edu.pl/

та в записі вебінару: https://youtu.be/_PNsKsSPYh4

Вікторія Свиріпа,
провідний фахівець
з інформаційного забезпечення
відділу міжнародних зв’язків

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування