Кафедра туризму та ГРС проводить туристичну практику!

Основною метою проведення навчальної практики на 1 курсі для спеціальностей "Туризм" та "Готельно-ресторанна справа" є ознайомлення студентів з туристично-рекреаційними ресурсами Рівненщини та визначення туристично-рекреаційного потенціалу території за компонентами (блоками).

Для студентів, які навчаються на випусковій кафедрі туризму та ГРС, важливо при цьому засвоїти і практичні навички різних видів елементарних туристично-рекреаційних занять. Під час вивчення дисциплін "Вступ до фаху", "Рекреалогія", "Рекреаційна географія", "Природні ресурси України", "Санаторно-курортна справа" вивчаються, серед інших, також питання зимових видів рекреації. Так, для студентів вже кілька років поспіль надається можливість пройти цю тему на польовій практичній підготовці на засніжених схилах поблизу с. Бармаки.

Ця територія цікава як можливістю провести оцінку рекреаційного потенціалу за блоком "рельєф", так і можливістю освоїти нові види ЕТРЗ (елементарних туристично-рекреаційних занять) чи покращити свої навички в зимових видах спортивного туризму. Так, для виконання першого завдання студенти груп ТУР-11 та ГРС-11 піднімались з доцентом кафедри ТГРС Юрієм Кушніруком на декілька вершин з оцінкою фокусних точок, панорамності, розчленованості рельєфу тощо. З практичного напряму була проведена "Зимова школа спортивного туризму" за видами ЕТРЗ: гірськолижними (карвінгом, фрірайдом, елементами фрістайлу) та сноубордингом.

Практична підготовка за такою формою проводиться не вперше, крім наукового інтересу, ця територія (її частина, яка не входить у склад Бармацького заповідного урочища) має великий туристично-рекреаційний потенціал для розвитку сучасних зимових видів спортивного туризму. Наприклад, студенти ТУР-11 та ГРС-11 завдяки різноманітності схилів та високій вмотивованості за кілька годин вже засвоїли навички володіння гірськими лижами та сноубордом.

Серед інших напрямів практики студенти під керівництвом доцента кафедри ТГРС Оксани Конарівської провели ознайомлення з природними ресурсами Рівненщини, які мають туристично-рекреаційний потенціал, в обласному краєзнавчому музеї та ознайомились з історією свого вишу в музеї НУВГП за сприяння керівника музею Єви Філіпович.

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування