Про акредитацію освітніх програм із перших вуст

З цікавою та змістовною доповіддю «Процедура акредитації освітніх програм: форма та зміст» виступила в рамках Школи лідерства заступник голови Національного агентства із забезпечення якості освіти Олена Єременко.

Олена Володимирівна розповіла про витоки та зміст, становлення та етапи процедури нової акредитації , формування повідомлень про намір акредитувати ОП та терміни їх подачі, створення відомостей про самооцінювання ОП, дала поради щодо роботи з ЕГ, відзначила учасників вирішення акредитаційної проблеми, можливості, права і обов’язки закладу під час візиту представників ЕГ, права керівника закладу щодо зауважень до звіту ЕГ.

Слухачі також почули про завдання галузевих експертних рад, процедури у ГЕР та причини зміни оцінок та критерії, у т.ч. зі сторони Нацагенства. Йшлося також про структуру ОП, вибірковість, Soft skills,залучення стейкхолдерів, інтернаціоналізацію, силабус, прозорість, академічну доброчесність, повернення справ та виправлення помилок, допущених при підготовці акредитації .

В підсумку пані Олена висвітлила значення акредитації – як процедури забезпечення якості освіти.

Олена Володимирівна наголосила, що відповіді на питання щодо акредитації ОП можна знайти на сайті Національного агентства: сторінка «акредитація» та wiki-сторінка. А ще відзначила, що наш університет іде попереду і є взірцевим щодо прикладів гарних практик з вибірковості, прозорості, побудуванню бренду, веб-сторінки тощо.

Питання до представниці НАЗЯО Олени Єременко стосувалися складу експертів, рейтингу студентоцентрованого навчання, нової системи аналітичного опитування, оцінювання злагодженості команди та сприйняття критики, значення і змісту критеріїв для розвитку освіти , попереднього опитування студентів, стосовно ОП, соціальних і громадських проєктів , термінів подачі заявки, перспективи роботи спеціалізованих вчених рад та інші.

Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування