Студенти-культурологи НУВГП

Відвідали духовний центр України - Пересопницю

Першокурсники кафедри філософії навчально-наукового інституту економіки та менеджменту відвідали один із визначних духовних центрів України −  КЗ «Культурно-археологічний центр «Пересопниця»». Його культурне, культурологічне та духовне значення для нашого краю та національної самобутності складно переоцінити. 

Експозиція музею представлена понад тисячею археологічних експонатів княжої доби. До неї входять сотні унікальних примірників Євангелія, виконаних різними мовами, історія його створення, написання та подорожей, стародруки, а також виставка картин у самобутньому українському стилі «Бузок», макет дитинця на території колишнього городища. Проте головними експонатами звісно ж  є факсимільне видання Пересопницького Євангелія і макет монастиря Пречистої Богородиці.

Завдяки кваліфікованій та змістовній екскурсії від директора «Пересопниці» Солодухи Івана Олександровича майбутні культурологи зі своїм куратором, доцентом кафедри філософії Мельничуком Максимом Святославовичем, змогли поринути у таємниці глибокої давнини та ознайомитися з культурологічними контекстами, споглядаючи артефакти, які мають як історичну, так і духовно-сакральну цінність. Також  студенти відвідали музей під відкритим небом «Княже місто Х-ХІІІ ст.».

Після екскурсії директор «Культурно-археологічного центру «Пересопниця»» взяв участь у врученні студентам-першокурсникам їхніх студентських квитків, побажавши успіхів у навчанні та майбутній співпраці на культурологічній ниві. Зі свого боку, студенти висловили щиру подяку за цікаву й інформативну екскурсію та зауважили, що така форма навчально-наукової активності є важливою для їх професійного розвитку та формування національної самосвідомості.

Студенти і викладачі висловлюють щиру подяку  ректорату університету, ректору  Мошинському Віктору Степановичу  та директору ННІЕМ  Ковшун Наталії Едуардівні за сприяння в організації та можливості поїздки  новим комфортним мікроавтобусом.  

 Максим Мельничук,
кафедра філософії

Читайте нас також: 

               

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування