Євроатлантична інтеграція України – студенти про актуальне

3 грудня 2020 року відбувся інформаційний онлайн марафон «Вступ України до НАТО

Як гарантія безпеки держави», ініційований управлінням освіти і науки Рівненської ОДА за підтримки сектору наукової роботи студентів та активною участю студентів спеціальностей «Міжнародні економічні відносини» та «Публічне управління та адміністрування», які є членами студентських наукових гуртків «Global peace» (керівник – к.е.н., доц. Жемба А.Й.) та «Сучасні тенденції розвитку публічного управління в Україні» (керівник – д.е.н., проф. Якимчук А.Ю.).

Питання безпеки та стабільності в світі залишається актуальним для всіх країн та народів. Україна, зазнавши агресію Російської Федерації та маючи позаблоковий статус у 2014 році, відчула на собі відсутність будь-яких дієвих гарантій безпеки. Тому сьогодні українське суспільство дедалі більшою мірою підтримує ідею вступу України до НАТО як механізму гарантування національної безпеки.

Студенти спеціальностей «Міжнародні економічні відносини» і «Публічне управління та адміністрування» висловили свою позицію стосовно євроатлантичної інтеграції, представили результати досліджень під час роботи в студентських наукових гуртках. Наконечний Максим, студент ПУА-41,ознайомив присутніх з презентацією на тему «Вступ України в НАТО: пройдений шлях та переваги», Бойко Діана, студентка МЕ-51м, презентувала виступ «Геополітичні орієнтири населення України щодо вступу України до НАТО», Жакун Юлія, студентка ПУА-41, представила тему «Вступ України до НАТО як гарантія безпеки держави та кожного громадянина».

В онлайн-марафоні взяли участь близько 30 студентів, викладачі Вашай Ю.В., Качан О.І., Жемба А.Й., Якимчук А.Ю., заступник директора ННІЕМ Зощук Н.В. та працівники сектору наукової роботи студентів.

Студенти груп МЕ-31+інт та МЕ-41+інт активно долучалися до дискусій. Широке коло питань було розглянуто та обговорено упродовж зустрічі: історія створення НАТО та можливості, які відкриваються перед членами Північноатлантичного альянсу; результати соціологічних досліджень Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва щодо вивчення мотиваційних аспектів підтримки НАТО та витоків упередженості українців щодо євроатлантичної інтеграції України; переваги і загрози, які несе приєднання України до НАТО для найближчих сусідів: наприклад, Польщі, Російської Федерації; чому для НАТО важливо зменшення рівня корупції і високий рівень демократії в Україні.

Марафон виявився інформаційно насиченим, плідним. За результатами представлених виступів та презентацій студентам було запропоновано підготувати статті для публікації у збірнику студентських наукових праць «Студентський вісник НУВГП» або студентських виданнях поза межами університету та продовжувати дослідження за обраною тематикою.

 

Сектор наукової роботи студентів

Читайте нас також: 

               

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування