Зустріч із представниками атомних електростанцій

В університеті відбулася нарада з представниками атомних електростанцій

Заступником генерального директора з персоналу ВП "Рівненська АЕС" ДП НАКЕ "Енергоатом" Ігорем Вітковським та заступником генерального директора з персоналу ВП «Хмельницька атомна електростанція» ДП «НАЕК «Енергоатом» Богданом Шмигельським. В обговоренні взяли участь проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерій Сорока, завідувач кафедри АУТП Володимир Древецький та професор цієї ж кафедри Андрій Сафоник.

Темою зустрічі стало налагодження співпраці в розрізі відкриття спільної освітньої програми підготовки фахівців для атомних електростанцій. Адже НУВГП може, відповідно до спільно розроблених навчальних планів та компетентностей, підготувати фахівців саме тих спеціальностей, які затребувані на цих підприємствах. Наразі на даних АЕС є потреба в спеціальностях: галузеве машинобудування, комп’ютерні науки та комп’ютерна інженерія, електроенергетика, гідроенергетика, електротехніка, електромеханіка, інформаційні системи і технології.

Йшла мова і про дуальну освіту для підготовки фахівців одиничних спеціальностей. Зокрема, таке навчання передбачає засвоєння від 25 до 60 відсотків загального обсягу освітньої програми на робочих місцях підприємств для набуття певної кваліфікації, інше – у ЗВО. Валерій Степанович представив гостям проект Положення про дуальну форму здобуття вищої та фахової передвищої освіти для ознайомлення.

Говорили також і про дистанційне навчання, профорієнтаційну роботу серед школярів, практику та стажування студентів на АЕС.

Наразі досягнуто домовленості про адаптацію і формування освітніх програм викладачами профільних кафедр спільно з фахівцями станцій в межах затребуваних спеціальностей та відкриття освітньої програми підготовки магістрів.

До слова, цього року, в рамках підписаної угоди про співпрацю, студентам 3-5 курсів університету фахівці РАЕС розпочали читати профорієнтаційні лекції та практичні курси.

Після зняття карантинних обмежень заплановані лекції від генеральних директорів АЕС, які прочитають їх для викладачів у «Школі лідерства» та студентів, а також ряд лекцій від керівників структурних підрозділів атомних електростанцій.

 

Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування