Міжнародна он-лайн конференція «Геологічне, гідрологічне та біологічне різноманіття Полісся»

До 130-річчя від дня народження видатного польського дослідника Полісся Станіслава Малковського та у рамках проведення Водного форуму до 105-річчя НУВГП днями відбулася он-лайн.

Організатори заходу: Національний університет водного господарства та природокористування, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка та Національна академія наук України.

В он-лайн зустрічі взяли участь 6 закладів вищоїосвіти та наукових інституцій, 12 доповідачі представили свої доповіді. Матеріали конференції укладено у збірник (https://polissyaconf2020.com/prozhivannia) обсягом 310 сторінок, у якому публікуються 64 наукові праці 130 авторів.

Відкрив конференцію з вітальною промовою ректор НУВГП Віктор Мошинський. Модератором конференції був завідувач кафедри геології та гідрології НУВГП Віктор Мельничук.

До учасників он-лайн зустрічі звернувся такожвіце-президент Українського мінералогічного товариства, завідувач відділу Інституту геологічних наук НАН України Мирон Ковальчук.

Проблеми меліорації Рівненського Полісся висвітлив у свої доповіді професор кафедри водної інженерії та водних технологій Василь Турченюк. В свою чергу професор кафедри екології НУ «Києво-Могилянська академія» Катерина Деревськарозповіла про наукову та природоохоронну діяльність видатного геолога Станіслава Малковського. Доцент кафедри геології та гідрології Марія Криницька виступила з презентацією історії досліджень бурштину в Рівненській геологічній експедиції та довідника «Бурштин Полісся». Про ресурсний потенціал питних вод Рівненщини говорила начальник гідрогеологічного загону ДП «Українська геологічна компанія» Галина Бровко. А досвідом застосування наземної фотограметрії, лазерного сканування, дронів і БПЛА для дослідження природних об’єктів поділився геолог –консультант Андрій Бубняк. Про екологічну складову у гідрологічних розрахунках як основу безпечного існування екосистеми річок Полісся доповіла доцент кафедри геології та гідрології НУВГП Вікторія Холоденко. Геологію і туристичний потенціал Словечансько-Овруцького кряжу презентував службовець Олевської міської ради Житомирської області Юрій Халімончук. Виступали також інші учасники конференції.

В цілому учасники конференції в своїх виступах та обговоренні розкрили питання геологічного вивчення і збереження надр земельних і мінеральних ресурсів; проблеми, пов’язані з охороною гідросфери і водних ресурсів, збереження рослинного світу, а також результати досліджень екологічного стану та сучасності Поліського регіону.

У зв’язку із пандемією екскурсії Рівненським Поліссям перенесено на весну 2021 року.

 

Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування