Краща книга Рівненщини

 Видання стане у нагоді студентам спеціальностей «Науки про Землю» та «Гірництво»

В Обласній універсальній науковій бібліотеці визначили кращу книгу Рівненщини. Конкурсний відбір видань тривав з лютого 2019 року до лютого 2020 року. З поміж 52 видань на заключному етапі підбито підсумки в одинадцяти номінаціях і визначено: краще історико-краєзнавче видання; краще довідкове видання; краще видання з мемуаристики та документалістики; краще прозове видання; краща поетична збірка; кращий літературний дебют; краще видання для юнацтва та молоді; краще видання для дітей; краще поліграфічне видання; краще художнє оформлення книги.

Серед переможців значиться і довідкове видання «Бурштин Полісся» завідувача кафедри геології та гідрогеології В.Г. Мельничука та доцента цієї ж кафедри М.В. Криницької.

Довідник містить синтезовану інформацію про поліський бурштин, як коштовний камінь і корисну копалину. Тут наведено основні відомості про історію досліджень, речовинний склад і властивості, стратифікацію, районування і будову бурштинових покладів, описані методи пошуків, геологічної розвідки, видобутку і розробки бурштинових родовищ. Викладено технологію переробки бурштину-сирцю у ювелірні вироби, а також методи його гемологічної експертизи та ідентифікації.

 

 Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування