Особливості організації навчального процесу на 2020/2021 н.р.

Саме таку тему мала он-лайн зустріч із нашими студентами.

Учасниками обговорення стали: проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерій Сорока, проректор з науково-педагогічної, методичної та виховної роботи Олег Лагоднюк, завідувач навчально-методичного відділу Наталія Ковальчук, директор навчально-наукового центру незалежного оцінювання.

Федір Швець, директор інформаційно-обчислювального центру Віталій Назарук та начальник відділу якості освіти Віктор Корбутяк.

Розпочав он-лайн захід Валерій Сорока, який зазначив, що навчальний процес в університеті відбуватиметься відповідно до рекомендацій МОН і МОЗ. Для різних курсів навчання починатиметься в різні періоди і матиме різні форми: очну, дистанційну та змішану. Так, другі та четверті курси розпочали навчання з першого вересня, студенти шостого курсу трішки раніше - переддипломною практикою, а перші, треті та п’яті курси – 14 вересня. Для першокурсників запропоновано кілька форм навчання. Перша передбачає лекційні заняття в аудиторіях, практичні і лабораторні – в академгрупах. Друга: змішаний тиждень чи змішаний день, коли лекційні заняття відбуваються в одні дні чи тижні, а практичні, семінарські та лабораторні – в інші. Рекомендовано для других та третіх курсів. Третя форма навчання – он-лайн. Рекомендована для четверто- та п’ятикурсників. В той же час третя форма навчання не заперечує очного навчання, там де є така потреба та необхідність. Окрім того, потрібно зважати на поділ України та Рівненщини зокрема на епідемічні зони, які змінюються кожних два тижні. Залежно від того, в якій зоні перебуває студент, такі умови навчання на нього поширюються. Із наказом ректора «Про особливості організації навчального процесу 2020/2021 можна ознайомитися за посиланням.

У свою чергу Олег Лагоднюк підкреслив успішний п’ятирічний досвід університету з використання інформаційних електронних сервісів під час навчання. Зокрема, навчальної платформи Moodle, мобільного додатка «Мій НУВГП» та платформи Google for Education. До слова, вже зараз в університеті впроваджується новий сервер для навчання. Окрім того, Олег Анатолійович розповів про «О тиждень» та особливості поселення в гуртожитки. Всю інформацію щодо «О тижня!» можна знайти у вкладці «Абітурієнт» на сайті університету, а стосовно поселення в гуртожитки – на банері головної сторінки сайту.

Наталія Ковальчук відмітила, що свій розклад кожен студент може дізнатися як на офіційному сайті університету, так і переглянути у мобільному додатку «Мій НУВГП». В той же час Наталія Сергіївна підкреслила, що в один і той же день очне і дистанційне навчання неприпустиме. Викладач повинен заздалегідь - за 24 год. повідомити про зміну форми заняття, а деканати ще раз переглянути і зробити розклади максимально зручними. Окрім того, якщо студент не зміг з будь-яких причин з’явитися на заняття, він може переглянути пропущений матеріал на платформі Moodle, де викладач повинен його розмістити.

Більш детально про навчальну платформу Moodle, особливості роботи в ній, модульний та підсумковий контроль, їх строки, оцінювання, перездачу іспитів та повторне вивчення дисциплін говорив Федір Швець.

Що стосується якості освіти під час карантинних обмежень, як відмітив Віктор Корбутяк, пріоритетними тут є студентоцентриський підхід, інформаційна відкритість, зміст навчання, неформальна та інформальна освіта.

Наостанок, про інформаційні технології для навчального процесу, які вже застосовуються в університеті та незабаром впроваджуватимуться, розповів Віталій Назарук. А всю он-лайн зустріч можна переглянути за посиланням.

 

Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування