Брендований глянцевий журнал «АкценТИ» випускають студенти НУВГП

Ще восени минулого року на базі навчально-наукового інституту права стартував навчальний курс неформальної освіти «Юридична журналістика».

До освітнього проєкту залучені найкращі правознавці, журналісти, фото- та відеооператори Рівненщини. В рамках курсу випусковим проєктом  студентів ННІП став журнал «АкценТИ», який, до слова, вони вже випускають вдруге. Ось що розповіла керівник  навчального курсу Людмила Стасюк:

«Основним завданням курсу є надання нової та актуальної інформації, пов’язаної з роботою у сфері ЗМІ. Протягом навчання слухачі, під керівництвом досвідчених фахівців-менторів,  мають змогу застосувати отримані знання та вміння на практиці. Написання статей, заміток, створення новинних репортажів, публікація власних робіт на різних медіа-платформах – інтернет-портал «ОГО», Charivne.info, RvNews, журнал «Рівняни» – ці та багато інших можливостей стають доступними слухачам курсу «Юридична журналістика».

Окрім того, протягом року студенти вчаться обробляти фотографії у професійних редакторах, монтувати відеоматеріали та створювати новинні сюжети. Не можна не згадати про захоплюючі екскурсії на місцеві телеканали «Рівне 1» та «ITV», де слухачі мають змогу на власні очі простежити етапи створення інформаційного продукту та стати свідком закулісся телебачення. Сучасне обладнання на студії, newsroom, загальна атмосфера на майданчику – усе це надихає та мотивує. Окрім того, студенти побували на місцевій рівненській радіостанції «Радіо Трек» і спробували себе у ролі ведучого у прямому ефірі,  стали учасниками подій в якості практикантів  у Рівненському  апеляційному  суді, Управлінні патрульної поліції Рівненщини, вони на практиці вчаться застосовувати поняття  «авторське право» та «інтелектуальна власність».

Кожен курс готує певні випускові проєкти, їх одразу кілька. Частина індивідуальних, інші –  групові та парні. Тематика – відповідно до навчання на курсі. Випусковим проєктом  у напрямку «Друкована преса» і є глянцевий журнал «АкценТИ».

Перший номер  весняного глянцю  був присвячений відомим журналістам, адвокатам та юристам Рівного. На сторінках журналу  герої ділилися історіями своїх успіхів, розповідали  як досягли поставлених цілей, як долали перешкоди, наскільки важлива юридична освіта та багато іншого.

У другому, який вийшов нещодавно, розповідається про випускників ННІП, ректора та проректорів університету. Майбутні журналісти говорили із співрозмовниками про якісну освіту, формулу успіху, як стати справжнім професіоналом та що може дати університет студенту.

Цей проєкт є ефективним регулятором процесу формування різних soft skills у здобувачів освіти:  письмової та усної комунікації, уміння працювати у команді, створювати та реалізовувати проєкти, розвивати  лідерські якості. Обираючи навчання за програмою неформальної освіти, студенти мають можливість розширити свою індивідуальну освітню траєкторію».

Наталія Пархомчук,
відділ зв'язків з громадскістю

Читайте нас також: 

                

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування