Зовнішня академічна мобільність викладачів кафедри менеджменту та публічного врядування

16.02.2024 в рамках академічної мобільності було проведено спільну лекцію для студентів спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Ужгородського національного університету та Національного університету водного господарства та природокористування на тему «Особливості соціальної політики під час війни».

Спікером зустрічі була професорка, д.н.держ.упр., в.о. зав. кафедри менеджменту та публічного врядування Тихончук Леся Хотіївна. Зустріч розпочалася із знайомства здобувачів та викладачів, налаштувань на позитивну атмосферу та продуктивну співпрацю університетів.

Під час лекції розглядалися питання соціальних наслідків війни, міжнародної допомоги, мережі соціального захисту, програми та система соціального забезпечення, гарантованого мінімального доходу, житлово-комунальні субсидії та інші напрямки підтримки, Європейська соціальна Хартія. Дані питання наразі є надзвичайно актуальними, адже 2022 рік приніс Україні величезні виклики через повномасштабне вторгнення росії, наслідком якого стали людські жертви, економічний занепад та величезні збитки. Уряд зосередився, за підтримки міжнародних партнерів, на критично важливих соціальних видатках для подолання кризи та боротьби зі зростанням бідності. Незважаючи на деяку стабілізацію, вплив війни не зменшується, що призводить до інфляції, зниження економічної активності та високого рівня безробіття. Незважаючи на бюджетні обмеження, Україна продовжувала фінансувати соціальні програми та стимулювати зайнятість, щоб зберегти свою систему соціального забезпечення та підтримати економічну стійкість. Під час війни уряд зробив акцент на цифровізації, щоб забезпечити кращий доступ українців до соціальної допомоги. Було докладено зусиль для підтримки внутрішньо переміщених осіб через спрощену реєстрацію, фінансування допомоги ВПО та надання притулків, де це можливо. Чинні програми соціального забезпечення були збережені, але охоплення зменшилося через міграцію та бюджетні обмеження.

Міжнародна підтримка, зокрема фінансова, військова та гуманітарна допомога має вирішальне значення для України в подоланні наслідків війни, впровадженні реформ та підготовці до членства в ЄС.

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування