З досвіду практичної підготовки кафедри журналістики та українознавства

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Журналістика» цьогоріч дуже насичена та різнопланова.

Розпочали ми практичну підготовку зі знайомства з Радіо Трек – першою місцевою і найпопулярнішою FM-радіостанцією на Рівненщині. Знайомство з сучасною студією й обладнанням, можливість спостерігати за роботою у прямому ефірі, нагода записати новини кожним студентом, відкритість - неповний перелік того безцінного професійного багажу, який студенти винесли після співпраці з командою Радіо Трек. Неймовірні Наталя Панфілова, Ольга Мартинюк, Ілона Радзівіл створили дружню і теплу атмосферу, відповіли на всі питання, за що ми їм щиро вдячні. Окрема подяка директорові Галині Кульчинській – за відчуття, що радіопростір чекає на голоси наших студентів.

 Майстер-клас з радіожурналістики студентам 1-3 курсів ОП «Журналістика» провела Ольга Шевчук – журналістка, авторка та ведуча програм радіо, редакторка Українського радіо Суспільне Рівне, членкиня Редакційної ради ПАТ НСТУ. Студенти змогли зробити висновки на прикладі конкретних випадків, якими поділилася журналістка-практик,  про важливість дотримання журналістських стандартів та етики, особливо в період війни, повправлялися в низці завдань, почули ґрунтовні фахові відповіді на запитання, які їх цікавили. У відомої радійниці студенти вчитимуться і далі: вона  працюватиме з ними на практичних заняттях з диципліни "Радіожурналістика".

 Реклама і зв'язки з громадськістю – ще одна важлива сфера діяльності майбутніх журналістів. У рамках практичної підготовки відбувся майстер-клас Вітаталія Прокопця, начальника відділу зв'язків з громадськістю для студентів спеціальності "Журналістика", під час якого проаналізували систему комунікацій університету, обговорили низку практичних кейсів, накреслили шляхи співпраці. І хоча частину зустрічі довелося провести в бомбосховищі, тривоги не змогли перешкодити нам спланувати наші творчі проєкти.

 З метою формування практичних навичок у галузі культурної журналістики студенти разом з викладачами відвідали рок-оперу "Біла ворона", яка проходила в Рівненському академічному музично-драматичному театрі і вчилися створювати репортаж.

 13 лютого студенти і викладачі ОП «Журналістика» стали учасниками практичної розмови «Розірвати коло безкарності: Олександра Матвійчук про збір доказів воєнних злочинів», яку модерував Андрій Куликов, голова Комісії з журналістської етики, співзасновник незалежної радіостанції «Громадське радіо». Спікеркою цієї події від Комісії з журналістської етики була Олександра Матвійчук, українська правозахисниця, голова організації «Центр Громадянських Свобод», яка у 2022 році отримала Нобелівську премію миру.

Студенти 1-3 курсів змогли продемонструвати власний креативний підхід під час створення медійних проєктів. Процес визначення візії, місії та концепції кожного з них практично дав змогу набути основних спеціальних компетентностей – здатності застосовувати знання зі сфери соціальних комунікацій у своїй професійній діяльності, формувати інформаційний контент, створювати медіапродукт, ефективно просувати створений медійний продукт тощо. Студентські медійні проєкти  можна побачити на кафедральних платформах незабаром. 

Леся Малевич, завідувач кафедри журналістики та українознавства

Майя Дзюба, доцент кафедри журналістики та українознавства

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування