Як спілкуватися і що важливо знати

Відбулася гостьова лекція завідувачки відділу соціокультурної діяльності Рівненської ОУНБ Ірини Усович зі студентами спеціальності "Креативна та цифрова культура"

Від філософських теорії комунікації через комунікативну етику до практичних виявів щоденного ділового спілкування. На базі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки у рамках курсу «корпоративна етика та ділове спілкування» відбулась гостьова лекція на тему: «Як спілкуватися і що важливо знати: руйнуємо стереотипи про людей з інвалідністю".

 Інклюзія – це прагнення залучити й інтегрувати всіх людей і групи в діяльність, організації, політичні процеси і т. д., особливо тих, хто перебуває у несприятливих умовах, постраждав від дискримінації або має обмежені фізіологічні можливості. Наприклад, інклюзивна практика найму у корпоративній культурі, інклюзивне робоче місце, інклюзивні дитячі майданчики, інклюзивна школа, інклюзивна освіта. Якщо ви описуєте групу або організацію як інклюзивну, то ви маєте на увазі, що вона дозволяє всім людям належати до неї, а не тільки якогось певного типу людей.

Під час зустрічі студенти-культурологи ділились власним переосмисленням, що таке інклюзивні цінності, інклюзивна культура, акцентували на основних принципах етикету з людьми із інвалідністю, вчилися коректно називати людей з інвалідністю, розглядали ситуації поведінки з людьми із порушеннями зору, слуху, що пересуваються на кріслах колісних та ментальними порушеннями. Зацікавили студентів і сучасні розробки штучного інтелекту. Це різні додатки візуальної допомоги для людей із порушеннями зору, що сприймають за допомогою камери смартфона, а також комп’ютерні програми, що забезпечують мовний доступ до екрану й дозволяють людям зі слабким зором та незрячим працювати з основними програмами Windows і стежити за подіями на екрані, використовуючи синтезатор мови в якості джерела виведення інформації.

Інклюзивне можна назвати суспільство, де всі його учасники однаково залучені до взаємодії. Будуємо країну без бар'єрів разом!

                

доцентка кафедри філософії та культурології Тетяна Коберська

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування