«Вступ України до НАТО як гарантія безпеки держави»

Питання безпеки та стабільності в світі завжди було і буде актуальним для всіх країн та народів. На сьогодні Україна є однією з шести держав зі статусом партнера НАТО із розширеними можливостями у рамках Ініціативи оперативної сумісності партнерства. Саме тому, в Навчально-науковому інституті економіки та менеджменту за сприяння сектору наукової роботи студентів НУВГП проведено інформаційний марафон в онлайн форматі «Вступ України до НАТО як гарантія безпеки держави».

Студенти спеціальностей «Міжнародні економічні відносини» і «Публічне управління та адміністрування» висловили свою позицію стосовно євроатлантичної інтеграції, представили результати досліджень під час роботи в студентських наукових гуртках. Наконечний Максим, студент ПУА-41 ознайомив присутніх з презентацією на тему «Вступ України в НАТО: пройдений шлях та переваги», Бойко Діана, студентка МЕ-51м презентувала виступ «Геополітичні орієнтири населення України щодо вступу  України до НАТО», Жакун Юля, студентка ПУА-41 представила тему «Вступ України до НАТО як гарантія безпеки держави та кожного громадянина». 

Студенти груп МЕ-31+інт та МЕ-41+інт активно вступили в дискусію щодо переваг та загроз для України вступу до НАТО, а також оцінили економічні вигоди та витрати від нейтрального статусу України та від статусу члена НАТО, які переваги і загрози несе приєднання України до НАТО для найближчих сусідів: наприклад, Польщі, Російської Федерації, чому для НАТО важливо зменшення рівня корупції і високий рівень демократії в Україні.

Підтримала студентів у їх бажанні розширювати власний кругозір, у дискусії знаходити істину, заступник директора ННІЕМ Зошук Наталія Володимирівна, яка також взяла участь у марафоні.

Інформаційний марафон виявився плідним та насиченим, результати досліджень дали підставу стверджувати про миротворчу діяльність Альянсу, та про те, що входження країни до НАТО посилює економічну безпеку, надає державі нового статусу у міжнародному співтоваристві та можливості впливу на вирішення питань безпеки у світі.  

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування