Всесвітній тиждень грошей

Вже традиційною стала участь викладачів та студентів спеціальностей 072 «Фінанси банківська справа та страхування» та 073 «Менеджмент» (Управління фінансово-економічною безпекою) у заходах, присвячених Global Money Week 2024, що організовується Національним банком України  за підтримки Проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесуˮ.


Ключовою темою цього року було обрано "Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє".У рамках заходів  студенти та викладачі з інтересом прослухали ряд вебінарів та перевірили якість засвоєного матеріалу у інтерактивній грі Kahoot.

Розпочався тиждень із вебінару "Безпечні платежі: ключові аспекти для власників платіжних карток". Усі охочі могли дізнатися про найпоширеніші види шахрайства та ключові правила платіжної безпеки, які кожен клієнт банку повинен знати, щоб зберегти свої кошти у безпеці. Спікер: Сергій Глотов, керівник управління з протидії шахрайству в платіжних і кредитних операціях ПриватБанку.

До вебінару «Платіжне шахрайство: досліджуємо разом з Кіберполіцією»  долучилися понад 770 учнів і студентів. Учасники дізналися про правила безпеки в інтернеті,  останні тенденції у сфері платіжного шахрайства,  методи, які використовують шахраї у своїх схемах та як від них захиститися, а також приклади роботи з попередження та виявлення платіжного шахрайства працівниками кіберполіції. Спікерами були головний інспектор відділу протидії онлайн-шахрайству Департаменту кіберполіції Національної поліції України Дар’я Грицаєнко та старший інспектор Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олександр Черненко.

Корисним для учасників був також вебінар на тему "Національний банк: історія створення та основні досягнення", під час якого Денис Толочко, директор Музею грошей Національного банку України, розповів про історію становлення та розвитку банківської справи в Україні,  виникнення центрального банку, появи гривні та особливостей іі виготовлення.

Завершальним був вебінар "Як інформація змінює наше мислення та поведінку". Засновниця ініціативи з інфогігієни "Як не стати овочем" Оксана Мороз цікаво та доступно розповіла про основи для формування маніпуляцій (дослідження); як маніпулюють в телеграмі та ТікToк, особливості використання інформації під час війни, основні правила інфогігієни та як  мінімізувати вплив інфовірусів на людей.

Дякуємо всім, хто долучився до заходів! До зустрічі у наступному році!
 
Наталія Кондрацька, к.е.н, доцентка кафедри фінансів та економічної безпеки

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування