Відбувся науково-практичний форум «Добре врядування під час війни»

Науково-практичний форум «Good governance during the war»/ «Добре врядування під час війни» 27-29 квітня 2022 року проходив у НУВГП. Його організатор - кафедра державного управління, документознавства та інформаційної діяльності ННІЕМ.
У перший день, 27 квітня, учасники форуму обговорили особливості публічного врядування у воєнний час. З вітальним словом виступили ректор НУВГП проф. Мошинський В.С., проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи доц. Сорока В.С., директор ННІЕМ проф. Ковшун Н.Е.
 
У роботі форуму в цей день узяли участь Сергій Подолін, перший заступник голови, Олег Вівсянник, начальник департаменту цивільного захисту та охорони здоровʼя, Олександр Корольчук, заступник начальника Департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій, Кирило Бережний, начальник РВФДМУ у Рівненській та Житомирській областях. Державні посадовці обговорили низку актуальних тем, зокрема «Підготовка Рівненщини до оборони та забезпечення життєдіяльності області», «Міжнародне співробітництво під час війни», «Інформаційна політика РОДА під час війни, плани на майбутнє», «Публічне управління охороною здоровʼя та цивільним захистом з 24 лютого 2022 року на Рівненщині. Медичні послуги для біженців в Україні та за кордоном», «Управління державним майном у воєнний час».
 
Анна Іщенко, директор центру прикладної соціології «Соціоплюс», ст. викладач кафедри теорії та практики управління КПІ ім. Ігоря Сікорського виступила з темою «Жінки у політиці та прийнятті рішень під час війни».
Про державну службу в період війни розказала Ольга Смалій – заступниця начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Волинській та Рівненській областях.
Тему «Особливості становлення фейкової пропаганди російської влади під час Першої світової війни» висвітлив Ярослав Цецик, к. і. н., доцент кафедри державного управління, документознавства та інформаційної діяльності НУВГП.
Соціальний, психологічний та гуманітарний аспект публічного управління в період воєнного стану став темою обговорення 28 квітня, у другий день форуму.
З темою «Інтеграція біженців з України в країнах ЄС (Польща, Італія, Німеччина, Австрія, Швеція, Ірландія): мовно-освітній аспект» виступила Лариса Купчик, к.п.н., доцентка, завідувачка кафедри іноземних мов НУВГП.
Учасники форуму мали змогу послухати про особливості інтеграції з перших вуст (прямі включення з ЄС).
 
Екологія психологічного здоров'я у воєнний час – тема доповіді Світлани Шпак, к. психол. н., доцентки. кафедри суспільних дисциплін НУВГП. Досвідом місцевого самоврядування в період воєнного стану, зокрема: прийом біженців, формування самооборони, економіка регіонів, програма реолокації – ділилися представники Шпанівської, Сарненської та голова Вараської територіальнихі громад Рівненської області.
 
Практичні поради почули від психолога, доц. каф. філософії НУВГП Оксани Сарнавської. Цікаві результати власних досліджень запропонували здобувачі кафедри державного управління, документознавства та інформаційної діяльності.
29 квітня, третього дня форуму, говорили про документознавство, інформаційну та  архівну справи  під час війни, зокрема про захист культурної спадщини, збереження музейних цінностей та діяльність музеїв у військовий час
 
 
 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування